Svet
69 ogledov

To je v ozadju grozljive najdbe na Hvaru

deponija smeti smetisce iStock Žurnal24 main
Policija na Hrvaru zaključuje preiskavo posmrtnih ostankov v razpadajočih trugah, ki so jih konec tedna našli pri Starem Gradu, kjer poleti počitnikujejo tudi številni Slovenci.

Potem ko so na deponiji na Hvaru našli nenavadno odkritje, je lokalna policija takoj sprožila preiskavo, da bi prišli do dna očitno nenavadnim okoliščinam, ki so privedle do tega, da so krste končale na smetišču pri naselju Malo Selo pri Starem Gradu.

Kot smo že poročali, policija je v petek prejela anonimno prijavo, da se na smetišču nahajajo razpadajoče krste s posmrtnimi ostanki. Primer so potrdili na policiji v Splitu, za Jutarnji list je njihov predstavnik povedal, da so o primeru obvestili tudi državno tožilstvo in pristojno inšpekcijo. Posmrtne ostanke, ki so jih našli na smetišču, so odpeljali v Split v nadaljnjo preiskavo.

Policijska preiskava je pokazala, da sta za odvržene krste na deponijo kriva pogrebnika s Hvara, oče in sin. Brez dovoljenja družine in sanitarnega inšpektorja sta - ko sta čistila enega izmed grobov - na plano potegnila krste in jih odvrgla na smetišče pri Starem Gradu.

Čiščenje groba naj bi sicer dobila naročeno, a se pri tem nista držala veljavnih predpisov. V nobenem primeru krst z razpadajočimi trupli ne bi smela odvreči na deponiji. Zoper njiju je že sprožen ustrezen postopek.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Alen Jazbec 08:55 10.marec 2017.

    če se zgornji stavek nanaša name, naj napišem zgolj, da se s takimi omejenci ne ukvarjam. Aja, da ne pozabim, pa lep dan želim še naprej seveda!!!!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 02:10 10.marec 2017.

    no sej jz ne vem kako bi tem rekel ampak čiščenje se mi ne sliši najbolj primerno. Mogoče odstranitev; prekop, premestitev. Sam se mi zdi pa žalostno da se morš na svoje potomce zanašat da bodo plačeval za najem groba. ...prikaži več. Prej al slej bo toliko generacij šlo mim da en ne bo več plačeval zate več... in kaj pol? Boš kr nekje v skupnem pokopu pokopan nekje? Al pa te bojo kr v smeti vrgl kot sta tedva pokopališčnika iz Hvara nardila?

  • maresem 18:00 09.marec 2017.

    Preklet gnoj ustaški.