Svet
11043 ogledov

To je ženska, ki je na Hrvaškem zanetila več požarov

Piromanka, Hrvaška Pixell
Hrvaška policija je dnaes prijela žensko, ki ji zaradi podtikanja požarov preti deset let zapora.

Hrvaška policija je prijela 53-letno žensko, ki jo utemeljeno sumijo, da je zanetila velik požar pri Šibeniku, s katerim se je z nečloveškimi napori borilo okrog dvesto gasilcev.

Gre za uslužbenko HAC-a, so potrdili iz samega podjetja. Poleg nedavnega požara je ženska odgovorna še za najmanj sedem takšnih, ki jih je zanetila leta 2017.

Vse požare je zanetila, poročajo hrvaški portali, v gozdu ali smetiščih blizu družinskih hiš, in sicer s pomočjo improviziranih bakel, krp, ki jih je predhodno namočila v olje ali gorivo.

Kot piše Šibenski portal je zadnji požar, največji letos, s katerim so se borili hrvaški gasilci, zanetila s pomočjo kockic za kurjenje ognja. Najprej je zakurila en paket, ker ni bila zadovoljna z učinkom, saj je zagorela le trava in nizko grmičevje, je prižgala še enega.

Policija jo je odkrila s pomočjo video nadzornih kamer trgovin, kjer so prodajali kocke za ogenj.

Zatem se je napotila v službo, po navedbah nekaterih hrvaških portalov je pobirala cestnino v eni izmed hišic cestninskih postaj na hrvaških avtocestah.

Gozdni požar | Avtor: Profimedias Profimedias

Požar, ki ga je zanetila, je najobežnejši letos na Hrvaškem. Razplamtel se je v soboto popoldne in kmalu grozil tudi stanovanjskim naseljem. Boj z ognjem je trajal vso noč, v nedeljo zjutraj je gasilcem k sreči pomagal dež.

V celoti so požar uspeli lokalizirati šele včeraj okrog 18. ure.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Jazalen Jazbec 09:03 30.julij 2019.

    A je bila Slovenka na delu???

  • 23ad2f37766171aa38825fc71230ce1c4c61263b 21:58 29.julij 2019.

    Pri njih bo šla sedet. Pri nas bi vse skupaj zastaralo če bi jo naši nesposobni policajcki našli ko bi se spotaknili ob njo. Sploh pa naših policajev to ne zanima njih zanima samo koliko bodo dobili plače

  • Jambor 19:54 29.julij 2019.

    Eno drevo je "nič", ena sadika je "nič", Če verjameš. Ženski bi za kazen naložil financiranje in lastnoročno zasajanje mladih dreves, od jutra do mraka na pogorišču. Itak je vredno "nič".

Sorodne novice