Svet
43131 ogledov

To se bo na Hrvaškem zgodilo s turisti, ki bodo imeli simptome

Hrvaška plaža

Direktor hrvaškega nacionalnega inštituta za javno zdravje (HZJZ) Krunoslav Capak je v pogovoru za Index.hr potrdil, da bodo danes izdali navodila za tuje turiste, če se bodo pri njih v času bivanja na Hrvaškem pojavili simptomi covid-19.

Danes bodo imeli na to temo še drugi sestanek, a načeloma velja, da se bodo v navedenem primeru morali angažirati ponudniki nastanitev, torej hotelirji oz. lastniki zasebnih namestitev, apartmajev in turističnih hišic. 

"Pripravljamo ukrepe in priporočila za postopanje v primeru, če se bo pri tujem turistu pojavil sum na covid-19," je za Index.hr dejala Capak. "Eden od ukrepov bo, da bodo morali ostati v prostorih, kjer so nastanjeni, bodisi je to hotel ali apartma ter se s pomočjo tistih, ki jim nudijo namestitev, obrniti na zdravniško službo, ki bo opravila testiranje."

Brez omejitev na Hrvaško iz desetih držav

Brez omejitev sicer na Hrvaško lahko potujejo državljani desetih držav, med njimi so Slovenija, Madžarska, Avstrija, Češka, Slovaška, Estonija, Latvija, Litva, poljska in Nemčija. Državljani preostalih evropskih in tretjih držav morajo imeti za prihod na Hrvaško psoeben razlog, poslovni ali družinski, oz. imajo na Hrvaškem nepremičnine. 

Hrvaška koronavirus | Avtor: Epa Epa

Hrvaški državljani, ki živijo v tujini, za prihod na Hrvaško nimajo nobenih omejitev. 

Hrvaški minister za zdravje Vilijem Beroš je za Index.hr dejal, da ob prihodu tujih ali hrvaških državljanov iz tujine obstoji nevarnost, da se koronavirus vnese na Hrvaško. Podobno kot v Sloveniji je ob novih primerih potrjenih okužb v zadnjem času šlo večinoma za tuje vnose. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar jate
    jate 22:00 06.junij 2020.

    pa saj lih tako bo naredila zavarovalnica,,tako kot pri točah in podobno,ce je nekje veliko tveganja ne krijejo stroske...ostanite doma,hehe :-))

  • Žurnalček 10:16 06.junij 2020.

    Zadnji čas je , da tudi ZAVAROVALNICE nekaj rečejo na to temo ! Ne krijte zdravljenj , če zavarovanec zboli ali se naleze v tujini ! Pol se naj gredo pa za svoje gnarje zajebavat na Hrvaško , Bosno , ...prikaži več Srbijo , CG in ostale razvite države sveta !

  • Avatar Tollifea
    Tollifea 00:59 06.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com