Svet
10493 ogledov

To se je dogajalo, preden je policist petkrat ustrelil 26-letnika

youtube
Sodišče je policista Philipa Brailsforda iz Arizone oprostilo umora 26-letnega Daniela Shaverja, a je po razsodbi dovolilo objavo posnetka.

Kamera, ki jo imajo ameriški policisti pripeto na telesu, kaže dogodke iz lanskega januarja.

Brailsford na ozkem hotelskem hodniku Shaverju ukaže, naj se plazi proti njemu. Shaver, ki ni bil oborožen, ga prosi, naj ga ne ustreli, Bailsford pa sproži svojo puško AR-15 in ga ustreli. Razlog za streljanje naj bi bilo, da je Shaver z roko segel proti telesu.

Shaverju je najprej ukazal naj se uleže na trebuh, nato naj poklekne. "Če boš to še enkrat naredil, te bomo ustrelili," je Brailsford kričal na pretresenega in zmedenega Shaverja, ki je dal roke za vrat, čeprav mu je Brailsford naročil drugače.

Prosil ga je, naj ga ne ustreli, med plazenjem proti policisti pa je segel proti telesu, domnevno naj bi si poskusil popraviti hlače, zato je policist vanj sprožil pet strelov in ga ubil.

Posnetek vsebuje nazoren prikaz nasilja, zato občutljivim ogled odsvetujemo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • Jonathan Archer 00:06 10.december 2017.

    Debil.

  • Ožbe Kolenc 17:29 09.december 2017.

    Tak je to v Ameriki... raje ''shoot to kill'' pa potem preverit zadevo. Ob takem psihiču kot je ta policaj pa ob takem dretju, bi se vsakemu to zgodilo pod takim pritiskom.

  • ode 17:02 09.december 2017.

    Ena baraba manj. Pri nas pa policaji k kriminalcem, zadrogirancem in zmešancem naivno pristopajo goloroki, kot bili stari znanci. Preberite tole: http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/neznanec-v-brezicah-napadel-30-letnega-policista.html