Svet
1989 ogledov

To so bile zadnje besede zabodenega muslimanskega dečka

policijski trak in avtomobil zda Profimedia
"Mama, v redu sem!"

Kot smo že poročali, je v predmestju Chicaga policija v soboto aretirala 71-letnika, ki je z nožem do smrti zabodel šestletnega otroka in ranil njegovo 32-letno mater, ker je bil razburjen zaradi napadov pripadnikov Hamasa na Izrael. 71-letnik je po poročanju ameriških medijev v soboto potrkal na vrata v pritličju svoje hiše, ker je že dve leti kot podnajemnica živela priseljenka iz Palestine s svojim sinom. Ko je ženska odprla vrata, jo je moški zgrabil za vrat in zabodel. Pobegnila mu je v kopalnico in poklicala policijo. Ko je izstopila iz kopalnice, je našla na tleh krvavečega otroka. Mrliški oglednik je potrdil, da je bil fant zaboden kar 26-krat.

Zadnje besede šestletnega muslimanskega dečka so bile "mama, v redu sem", je po poročanju portala BBC dejal njegov stric, ko se je na stotine ljudi zbralo, da bi otroka položilo k počitku. V ponedeljek je bila fundacija mošeje v predmestju Chicaga Bridgeview prepolna, nekateri so se poklonili na pločniku zunaj. Policija pravi, da je bil Wadea al-Fayoume napaden, ker je bil musliman. Obtoženi umora pa se je medtem že zagovarjal na sodišču. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.