Svet
141 ogledov

To so države z največjim terorističnim tveganjem

Zemljevid terorističnega tveganja Aon
Britanska multinacinalno podjetje Aon, ki se ukvarja z vprašanji tveganja, je pripravilo oceno tveganja za terorizem in politično nestabilnost. V Sloveniji naj bi tveganje predstavljali civilni nemiri.

Aon tako ocenjuje, da so teroristični napadi najbolj verjetni na Bližnjem vzhodu in Afriki.

Med evropskimi državami pa je najbolj "nevarna" Ukrajina, kjer vse od lanskega marčevskega referenduma na Krimu, predvsem na vzhodu države, potekajo oboroženi spopadi. Ukrajina je prejela oznako "visoko tveganje". Med srednje ogrožene države spada Francija, kjer se je samo letos zgodilo že več oboroženih napadov skrajnežev, med drugim tudi na francoski satirični časnik Charlie Hebdo. Ubitih je bilo 12 ljudi.

Slovenija: Tveganje civilnih nemirov

Slovenija pa sodi med države z "nizkim tveganjem". V analizi je podjetje Aon zapisalo, da tveganje za terosristične oziroma oborožene spopade majhno, a še vedno obstaja tveganje civilni nemirov. "V Ljubljani je julija demonstriralo več sto ljudi in zahtevalo izpustitev vodje opozicije, ki je bil v zaporu pred parlamentarnimi volitvami, ki so bile na sporedu tisti mesec," so ob tem navedli v Aonu v oceni tveganja.

Še bolje sta se pri oceni odrezali sosednji Avstrija in Hrvaška, za kateri so ocenili, da je tveganje zanemarljivo. Italija in Madžarska imata tako kot Slovenija oceno "nizko tveganje".

Komentarjev 4
  • allstarr111 21:51 31.maj 2015.

    siva je pa itak samo tam kjer ni žive duše :)

  • antitrust 19:43 31.maj 2015.

    Glavno, da je United States Of America bledo rumene farbe

  • Presvetli 19:25 31.maj 2015.

    Tako je! anketa po sistemuglupglupljinajgluplji