Svet
45 ogledov

To so zverine iz Clevelanda

Ariel Castro, Onil Castro in Pedro Castro Reuters
Ariel Castro je ugrabil tri mlada dekleta, jih za več let zaprl v svojo hišo in jih skupaj s svojimi brati posiljeval.

Amando Berry, Gino DeJesus in Michelle Knight je 52-letni Ariel Castro ugrabil pred desetimi leti in z brati Onilom in Pedrom posiljeval ter z njimi ravnal slabše kot s psi. Ženske so bratje namreč priklenili na verige, ki so bile nameščene na strop.

Drama se je končala včeraj, ko je Amandi uspelo priklicati pomoč. Njene krike je na poti domov slišal sosed Charles Ramsey, ki je vdrl v hišo. Amanda je zatočišče našla pri sosedih, od koder je poklicala policijo. "Ime mi je Amanda Berry. Ugrabili so me. Že deset let me pogrešajo," so bile prve besede, ki jih je povedala policiji, ki je nato pregledala hišo in našla še tri vklenjene žrtve.

Rodilo se je pet otrok

Gina DeJesus, stara 23 let, je izginila leta 2004. Ariel jo je ugrabil na poti iz šole domov. Njeni starši nikoli niso izgubili upanja, zato so svojo hčer vsa ta leta mrzlično iskali.

Starši Michelle Knight, ki je zdaj stara 32 let in je izginila leta 2002, pa so mislili, da je njena hči prostovoljno izginila.

Za Amando se je trpljenje začelo en dan pred 17. rojstnim dnem na poti domov. Ugrabitelj jo je zaprl v hišo, ki je od hiše njenih staršev oddaljena le pet ulic. Amanda je v ujetništvu rodila hčerko, ki je zdaj stara šest let.

Kot poroča Daily Mail, naj bi se v desetih letih ujetništva rodilo pet otrok. Za zdaj ni znano, kaj se je z otroki zgodilo, v javnost pa je pricurljala vest, da naj bi ena od žensk zaradi podhranjenosti doživela spontani splav.

Imeli so ga za prijaznega možakarja

Sosedi pravijo, da niso nikoli sumili, da se za zidovi hiše, katere lastnik je Ariel Castro, dogajajo strašne stvari. Pa četudi so bile zavese ves čas zagrnjene. Kot je izjavil Charles Ramsey, je Ariel nanj naredil pozitiven vtis. Imel ga je za prijaznega možakarja, s katerim se je tudi večkrat družil.

Leta 2004 ga je preiskovala policija

Ariela Castra, nekdanjega voznika šolskega avtobusa, je leta 2004 že preiskovala policija, in sicer zaradi ugrabitve fantka. Tega je dve uri zadrževal na avtobusu, namesto da bi ga odpeljal v šolo. Službo pa je izgubil šele leta 2012.

Komentarjev 3
  • saramara 12:27 09.maj 2013.

    Aha, po pomoti je pri sebi imel na verigi priklenjene 4 zenske, ki se niso hotele vrniti domov? Sicer mi je jasno, da je tvoja izjava samo za provociranje, ampak tudi za to, je potreben dolocen % inteligence.

  • ac-dc 17:06 08.maj 2013.

    A tako kot pri nas? V podalpski deželi so vsi težki kriminalci nedolžni, ker za obsodbo običajno ni dovolj dokazov. . Tisti, ki so naredili manjši prometni prekršek ali pa so državi dolžni 10€ pa so brezpogojno kaznovani.

  • nergač 12:54 08.maj 2013.

    Takole te razni rumeni časopisi obsodijo. Kaj pa če so nedolžni in je bila pomota? ;-)