Svet
42 ogledov

Toča zmaličila nos letala

toča, letalo, delta, denver, boston EPA
Iz ameriške agencije za letalstvo so sporočili, da je moralo letalo družbe Delta, ki je bilo na poti iz Bostona v Salt Lake City, zasilno pristati v Denverju, ker je nos letala in steklo pilotske kabine povsem uničila toča.

"Pogosto potujem z letalom, a na tem letu sem preživel deset nastrašnejših minut v mojem življenju," je za televizijsko postajo CNN povedal Robin Jones, potem, ko je nadomestno letalo pristalo v Salt Lake Cityu.

toča, letalo, delta, denver, boston | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Pomislil sem, če sem vsem bližnjim povedal, da jih imam rad. In ko sem to vprašanje sam pri sebi razčistil, sem si rekel: OK, vse bo v redu."

Letalo Airbus A320 ameriške družbe Delta je moralo v Denverju zasilno pristati potem, ko se je ujelo v neurje s strelami, močnim dežjem in točo. Ta je povsem uničila nos letala in steklo pilotske kabine. 

Rob Wessman, še eden od potnikov na letu 1889, pa je dejal: "Videli smo, kako je strela udarila v motor, naenkrat se je na ohišju pojavila luknja. Ko smo pristali, smo videli poškodovano pilotsko kabino in nos letala. Bilo je res napeto."

Kljub kritičnim poškodbam, je pilotoma uspelo zasilno pristati na letališču v Denverju, od kjer so potnike z nadomestnim letalom prepeljali v Salt Lake City.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.