Svet
62 ogledov

Tony Blair, kralj nepremičnin

Tony Blair Reuters
Objava podatkov, da nekdanji britanski premier poseduje najmanj deset hiš in 27 stanovanj bo gotovo načelo njegovo priljubljenost, ki je nizka še od takrat, ko je Veliko Britanijo povedel v vojno v Iraku.

Podatke, da so nepremičnine nekdanjega britanskega premierja Tonyja Blaira, njegove soproge Cherie in njunih otrok vredne najmanj 34 milijonov evrov glede na cene, ki veljajo na trgu, je objavil Guardina, ki je odkril tudi lokacije nepremičnin. Praviloma so vse v dragih predelih Londona.

Britanski tisk meni, da je Blair po zaključku politične kariere denar služil predvsem s predavanji, svetovanji in lobiranjem, ter tudi z nepremičninami. Na ta račun naj bi zaslužil 127 milijonov evrov, pri čemer so predvsem njegove nepremičnine v javnosti precej velik kamen spotike.

Hiše in stanovanja so v gospodarski krizi za večino mladih zaposlenih Britancev nedosegljivo razkošje, medtem ko je Blair s hišami in stanovanji priskrbel svoje otroke in še morebitne vnuke.

Blair se do razkritih podatkov javno ni opredelil. 

Komentarjev 4
  • nergač 12:01 23.marec 2016.

    he he he, prvi landlord Anglije. Me zanima, če je včlanjen v zvezo landlordov...

  • Žurnalček 02:19 23.marec 2016.

    Kaj se pa čudite ! Da je Duhovniku uspela " kraja" Litostroja za 20.000.000 DM , bi samo z zemljiščem zaslužil 100.000.000 DM in to eden SLO jebiveter , ne pa premier najmočnejše EU države !

  • Peter Lipovec 05:04 22.marec 2016.

    Bil je pri koritu ,in je to dobro izkoristil !