Svet
10 ogledov

Top poletna destinacija tudi Ljubljana

null Žurnal24 main
Slovenska prestolnica se je uvrstila med prvo deseterico mest, ki jih je poleti najbolj priporočljivo obiskati.

 

Celotno lestvico si lahko ogledate tukaj.

Lestvica, ki jo je sestavila popotniška spletna stran Rough Guides, je Ljubljano uvrstila na osmo mesto, kjer uživa v družbi mest, kot so San Francisco, Kuala Lumpur, Stockholm ter Dubrovnik. Lestvico sestavlja več kategorij, sodeč po njenih avtorjih pa je Ljubljano najboljše obiskati zaradi njene kulturne ponudbe.

Obiskovalci tako lahko v Ljubljani najdejo številna gledališča, muzeje in galerije ter 10 mednarodnih vsakoletnih festivalov. "Odkrili boste šarm Prage, a brez množic,“ pišejo na Rough Guides in kot najboljši letni čas za obisk predlagajo poletje. Pri tem priporočajo tudi ogled arhitekturnih podvigov Jožeta Plečnika, obisk starega mestnega jedra ter vzpon na grad, kjer se nudi "spektakularen pogled na Alpe“.

Na lestvico so se uvrstili tudi naši južni sosedje, in sicer z Dubrovnikom, ki si je mesto izboril v kategoriji najboljših mestnih plaž. Ocenjevalce so navdušile plaže, kot so Banje, Kopakabana, Uvala in Lokrum, obiskovalcem pa priporočajo tudi ogled starega mestnega obzidja, ki nudi "izjemen razgled na Jadransko morje".

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.