Svet
12 ogledov

Toplotni udar grozi tudi sosedom

Turisti v senci v Puli
1/3
Duško Jaramaz/PIXSELL
Vročina je zajela regijo. Nevarnost toplotnega udara velika jutri in v četrtek na celotnem ozemlju Hrvaške. Najbolj vroče bo v dalmatinskem zaledju.

Tako kot v Sloveniji so tudi na Hrvaškem danes temperature večinoma višje od 30 stopinj Celzija, vremenoslovci pa napovedujejo, da bo vroče in soparno vse do petka, ko v celinskem delu države pričakujejo rahlo osvežitev. Najvišje temperature pričakujejo v četrtek in petek, ko naj bi v nekaterih delih dalmatinskega ozadja živo srebro poskočilo do 38 stopinj Celzija.

Tudi za Slovenijo velja opozorilo zaradi hude vročine.

Ob morju se bo pasja vročina nadaljevala

Medtem ko se bodo visoke poletne temperature ob obali nadaljevale tudi konec tedna, bo na celini nekoliko bolj sveže. Vremenoslovci v nedeljo pričakujejo okoli 22 stopinj Celzija na celini in do 36 stopinj Celzija ob obali.

Hrvaške zdravstvene službe opozarjajo državljane, posebej starejše in kronične bolnike, naj pijejo dovolj vode in naj se ne zadržujejo na soncu med 10. in 16. uro. Če že morajo na sonce, pa naj se ustrezno zaščitijo.





Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.