Svet
11 ogledov

Tornadi pustošili po Arkansasu

Materialna škoda je velika. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V ameriški zvezni državi Arkansas so se razbesnele nevihte s tornadi. Ena oseba je umrla, 24 ljudi je ranjenih.

Oblasti so že izdale opozorilo pred poplavami. Predstavnica tamkajšnjega oddelka za njune primere Renee Preslar je povedala, da so tornadi najhuje opustošili območje Shady Grove, ki je od glavnega mesta Little Rock oddaljeno 120 kilometrov. Ameriški mediji poročajo, da je materialna škoda velika, ceste pa so zaradi podrtih dreves blokirane.

Meteorologi opozarjajo, da bi lahko v nedeljo skozi državo zdivjali novi tornadi. „Vreme se še ni umirilo in najverjetneje nas bodo prizadele nove nevihte,“ je povedal meteorolog John Robinson, ki dodaja, da je sezona tornadov v Arkansasu meseca aprila.

Konec aprila je osrednji del ameriške zvezne države Misisipi opustošil tornado, ki je zahteval najmanj deset žrtev, številni so bili ranjeni, materialna škoda pa ogromna.  Tornado s premerom 1,6 kilometra in hitrostjo vetra do 240 kilometrov na uro, je prizadel najmanj 17 okrožij države Mississippi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.