Svet
27 ogledov

Tornadi vzeli najmanj 273 življenj

(Foto: YouTube)
1/2
Žurnal24 main
V nekaterih ameriških zveznih državah so zaradi tornada razglasili izredne razmere. Umrlo je najmanj 273 ljudi. Vremenoslovci napovedujejo, da se bodo nevihte pomaknile proti severovzhodu ZDA.

V ameriških zveznih državah Alabama, Tennessee, Misisipi in Arkansas so v sredo zaradi divjanja tornadov razglasili izredne razmere. Neurja so v treh dneh v omenjenih državah in Georgii zahtevala skupno najmanj 273 življenj.

Najhuje je bilo v zvezni državi Alabama, kjer so nevihte zahtevale najmanj 184 življenj. Samo v mestu Tuscaloosa, kjer je nastal eden največjih tornadov v zgodovini države, je umrlo 36 ljudi. Mesto, ki ima malce manj kot sto tisoč prebivalcev, je zelo prizadeto, infrastruktura je skoraj povsem uničena.

"Ne vemo, koliko ljudi je preživelo," je dejal župan mesta Tuscalossa Walter Maddox. "Dela mesta sploh ne morem prepoznati, čeprav tukaj živim že celo življenje," je še dejal.

Sistem neviht se je razvil v torek v Teksasu in se razširil proti vzhodu do Georgie. Naslednji sta na vrsti Severna in Južna Karolina, nevihte pa se bodo potem pomaknile proti severovzhodu ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.