Svet
78 ogledov

Tovornjak zapeljal v množico, mrtvi in ranjeni

Tovornjak zapeljal na božični sejm
1/15
EPA
Tuji mediji poročajo o najmanj devetih mrtvih in še več ranjenih, potem ko je tovornjak zapeljal v množico ljudi, ki se je udeležila božičnega sejma na Breitscheidplatzu v Berlinu.

Po podatkih policije je umrlo najmanj devet ljudi, vključno s sovoznikom tovornjaka, še več pa je bilo ranjenih, potem ko je tovornjak zapeljal v množičo, ki se je udeležila božičnega sejma na trgu Breitscheidplatz v središču Berlina. Policija ocenjuje, da je zelo verjetno šlo za organiziran in načrtovan napad.

Peljal se je 50 metrov

Nemška televizija RTL je poročala, da so sovoznika našli mrtvega v tovornjaku, voznik pa je zbežal, a ga je policija že prijela. Tovornjak, verjetno ugrabljen, je imel poljske registrske tablice. Lastnik tovornjaka iz Gdanska je sporočil, da je bil njegov šofer, ki je bil na poti iz Italije v Berlin, od poldneva nedosegljiv. Nekateri mediji poročajo, da je truplo, ki so ga našli ob vozniku, pripadalo poljskemu šoferju. Odgovornost za napad naj bi že prevzela teroristična organizacija Islamska država.

Ljudje na trgu pa se menda niso imeli kam umakniti, saj so bile stojnice postavljene ena poleg druge. Tovornjak naj bi se peljal najmanj 50 metrov.

Videoposnetki z območja napada prikazujejo podrte stojnice in ljudi, ki ležijo na tleh. 

Berlinska policija je preko Twitter računa prebivalce prosila, naj ostanejo doma ter naj ne hodijo na Breitscheidplatz ter naj ne razširjajo govoric.

Varnost so sicer okrepili po številnih mestih v Nemčiji, kjer pripravljajo priljubljene božične sejme, ki privabijo domače in tuje obiskovalce.

Podoben napad s tovornjakom se je zgodil v Nici julija letos, ko je storilec iz Tunizije zapeljal s tovornjakom v množico ljudi na promenadi, ki se je zbrala ob ognjemetu, ter pokončal 86 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • Avatar Iva Deko
    Iva Deko 12:01 20.december 2016.

    Muslimani sproti dokazujejo da jim ni za zaupat, Zelo lepo bi bilo da ostanejo tam kjer so in ne delajo svinjarijo po EVROPI..

  • Avatar čavez
    čavez 08:04 20.december 2016.

    Pravijo da smo ksenofobi, ko protestiramo proti muslimanom vendar oni nas izrivajo iz našega prostora oni pobijajo in ogrožajo nas, naj pobijajo svoje naj bodo na svojem tu v naši sredini niso zaželjeni, naj poberejo svoje necivilizirane navade in svoje ...prikaži več đamije in naj spokajo od koder so se privlekli dokler imamo še potrplenje.

  • dimnikar 07:59 20.december 2016.

    http://chainsawsuit.com/comic/2014/10/15/the-perfect-crime/