Svet
5375 ogledov

Tovornjakarji protestirajo, premierja so evakuirali na tajno lokacijo

Protest tovornjakarjev v Kanadi Epa
Potem ko so več dni potovali po Kanadi, je v soboto konvoj z več sto tovornjaki prispel v kanadsko prestolnico Ottawo, kjer je potekal protest proti obveznemu cepljenju proti covidu-19 za voznike tovornjakov.

Tovornjake je v Ottawi pričakalo več tisoč protestnikov, ki so se pri temperaturah pod lediščem zbrali pred parlamentom.

Protestniki so vzklikali svoboda in v rokah vihteli kanadske zastave. Na plakatih so kritizirali premierja Justina Trudeauja in omejitvene ukrepe za zajezitev koronavirusa, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Policija je v pripravljenosti. Preventivno pa so premierja skupaj z družino premaknili iz prestolnice na tajno lokacijo.

Točnega števila udeležencev do sobote zvečer policija še ni sporočila. Pričakovali pa so okoli 10.000 ljudi. Nekateri protestniki so že napovedali, da bodo v prestolnici ostali več dni.

Konvoj je prejšnjo nedeljo začel svojo pot iz Britanske Kolumbije. Tovornjakarji protestirajo predvsem proti obveznemu cepljenju za tiste voznike, ki prehajajo državno mejo. Ukrep velja od sredine meseca. V Kanadi je sicer v celoti cepljenega 77 odstotkov prebivalstva.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • bobubob 18:22 01.februar 2022.

    Kamione šofirajo ljudje z zdravo pametjo. Tudi zdravniku je menda dovoljeno, da 'ugotovi' prazno 'zračnico' in mu zato še ni treba klicati mehanika. Gre k vulkanizerju. Če ima zdravnik seveda zdravo pamet, kar pa je dandanes redkost.

  • Gandi123 20:55 30.januar 2022.

    Kamionarji, malo se zapeljite po ringu okoli Ljubljane in Maribora. Pa počasi, varčujte z drago nafto, ki jo je oblast dvignila z 1 na 1.5 eur!

  • Feferon 19:48 30.januar 2022.

    Kamione šofirajo v Kanadi imunologi, epidemiologi, zdravniki, biokemiki. Šoferđije se spoznajo na cepiva bmna viruse, na tahograf, ...??