Svet
6 ogledov

Tožba zaradi izginulega očeta

Malaysia Airlines malezijsko letalo želje prošnje potniki Reuters
Let MH 370. Malezijska dečka vložila tožbo proti letalski družbi Malaysia Airlines in malezijski vladi.

Tožbo sta na višjem sodišču v Kuala Lumpurju vložila 14- in 11-letna sinova poslovneža Jeeja Jinga Hanga. Tožita letalsko družbo  Malaysia Airlines in malezijsko vlado zaradi malomarnosti  v zvezi z letom MH370. Njun oče je bil namreč eden od 239 potnikov na krovu letala, ki je marca letos skrivnostno izginilo na poti iz Kuala Lampurja v Peking. Gre za prvo uradno tožbo svojcev žrtev incidenta v Maleziji.

Bili so malomarni

Tožnika po navedbah njunega odvetnika Garyja Chonga trdita, da je bila družba Malaysia Airlines malomarna in ni sprejela ustreznih varnostnih ukrepov. Tožba obenem malezijski vladi oz. agenciji za civilno letalstvo očita, da ni v razumnem času po izginotju letala z radarjev skušala vzpostaviti stika z letalom.

Niso povedali, koliko zahtevajo

Tožba je poleg tega uperjena proti vladnemu oddelku za priseljevanje, ki da ni opravilo svoje naloge, ko je na krov letala spustilo potnike s ponarejenimi dokumenti. Odvetniki tožnikov so zatrdili, da bodo zahtevali odškodnino, niso pa navedli želene višine, poroča britanski BBC.
Marca je ameriška odvetniška pisarna v imenu svojcev žrtev izginotja vložila civilno tožbo, a jo je sodnik zavrgel zaradi postopkovnih nepravilnosti.

Še vedno ga iščejo

Iskanje izginulega letala se sicer nadaljuje. Malezijske oblasti ocenjujejo, da je svojo pot končalo v južnem Indijskem oceanu. A za zdaj še niso našli nobenih razbitin, poleg tega pa tudi nobene prepričljive razlage za izginotje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.