Svet
13 ogledov

"Tožilci vame mečejo blato"

Italijanski premier Silvio Berlusconi se je danes pojavil na sodišču. Na nedavne Žurnal24 main
"Tožilci v premierja in državo mečejo blato, in to v času, ko bi morali biti močnejši in skupaj braniti državo na mednarodnem odru," je pred stavbo milanskega sodišča danes povedal premier Silvio Berlusconi.

Danes se je namreč nadaljeval postopek v primeru Mediatrade.

Berlusconi naj bi bil tihi družbenik podjetij Franka Agrame, ki je deloval kot posrednik pri prodaji televizijskih in hollywoodskih filmskih pravic. Agrama, ki je tudi med obtoženci, naj bi omogočil kupovanje filmskih pravic po previsokih cenah oziroma prelivanje razlike med dejanskimi in prikazanimi stroški na skrite bančne račune, poroča STA.

"Bil naj bi tako nor, da bi imel zaposlenega pokvarjenega vodjo nabav, ki je goljufal lastno podjetje. Noben poslovnež na svetu ne bi naredil tega," je podpornikom pred sodiščem povedal Berlusconi.

Že četrti postopek
Postopek v okviru primera Mediatrade se je začel leta 2007, ko so organi pregona preiskali prostore ene od Berlusconijevih družb, Mediaset-RTI, ter na švicarskih bančnih računih družbe Agrama našli več kot sto milijonov dolarjev sredstev, domnevno povezanih z davčnimi utajami.

Če bo milansko sodišče ugodilo zahtevi tožilcev in sprožilo sojenje v tej zadevi, bo to že četrti sodni postopek zoper premierja, ki se bo začel ali nadaljeval v tem letu.

V zadnjih letih je bil Berlusconi na sodiščih zaradi več kot desetih zadev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.