Svet
23 ogledov

Tožilstvo vztraja pri kazni

Silvio Berlusconi pes Dudu Naprej Italija Reuters
Prihodnji petek bo jasno ali bo nekdanji italijanski premier moral v zapor. Trenutno kazen služi v domu za ostarele

Čez en teden bi prizivno sodišče v italijanskem Milanu lahko odločilo o tem, ali bo moral nekdanji  premier Silvio Berlusconi odslužiti sedemletno zaporno kazen zaradi spolnih odnosov s 17-letno Karimo El Mahroug, znano kot prostitutko Ruby, na razvpitih bunga bunga zabavah v njegovi vili. Obsojen pa je bil tudi zaradi posredovanja pri policiji, kjer je zahteval naj izpustijo Ruby zaradi domnevne kraje.

Kazen stroga, a nesporna

Tožilstvo je temu sodišču druge stopnje danes predlagalo naj potrdi obsodbo Berlusconija. Tožilec Piero de Petris meni, da je dosojena kazen stroga, a nesporna. Nekdanji italijanski premier danes ni prišel na sodišče, saj trenutno služi kazen zaradi davčne utaje z opravljanjem družbeno koristnega dela v domu za ostarele v bližini Milana.

Tožilstvo sočasno predlaga, naj se proti Berlusconiju začne nov sodni proces.Tožilci mu očitajo, da naj bi podjetnika Giampaola Tarantinija podkupil in mu plačal 850.000 evrov za krivo pričanje. Tarantini naj bi namreč Berlusconiju priskrbel prostitutke za njegove razvpite zabave, kasneje pa pred sodiščem o tem lagal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.