Svet
11997 ogledov

Tragedija: 9-letnik si je sodil sam, razlog pa tako žalosten ...

Reševalni pas/Twitter
Iz Združenih držav poročajo o grozljivem dogodku: 9-letnik je naredil samomor. Vrstniki so ga napadli, ker jim je pred kratkim povedal, da je gej.

Med poletnimi počitnicami je dvetletnik Jamel Myles mami povedal, da ima raje fante, kot punce. Le štiri dni po začetku pouka je umrl. Naredil je samomor, ker so ga sošolci zaradi njegove spolne usmerjenosti začeli nadlegovati.

Fantova mama, Leia Pierce je za ameriške medije povedala, da je bil sin zelo živčen, ko ji je poleti povedal novico.

"Tako preplašen je bil," je povedala mama in dodala: "Rekel je, mama jaz sem gej. Mislila sem, da se igra, zato sem ga med vožnjo v ogledalu pogledala še enkrat, videti je bilo, da je čisto iz sebe. Odgovorila sem mu le: Rada te imam!"

Prejšnji četrtek, le štiri dneve po začetku novega šolskega leta, so jo poklicali iz šole, da je sin mrtev. "Le štiri dni je bilo dovolj. Niti predstavljati si ne more, kaj vse so mu izrekli," je dejala mama, ki je še povedala, da je sin svoji starejši sestri dejal, da ga otroci v šoli prepričujejo, naj se ubije. "Žal mi je, da tega ni povedal meni," je skrušena mama.

Šola se je odločila, da bo staršem vseh otrok v njihovem rajonu poslala pismo, v katerem bodo pojasnili, kaj se je zgodilo enemu od njihovih učencev in da bodo socialni delavci poskrbeli za ostale otroke.

"Tako sem jezna, ker je mislil, da je to njegova edina možnost," je ob tem povedala dečkova mama.

Ena od ameriških novinark pa je zapisala, da bi bilo morda vse drugače, če bi starši in šole manj časa porabili za to, da se prepirajo o tem, kdaj naj se začne izobraževanje otrok glede spolnosti, in več za soočanje z nasilneži in podporo ranljivejšim skupinam otrok

“Zaradi nasilja v šolah bi morali otroci odgovarjati. Otroci vedo, da je to narobe. Prav gotovo si ne želijo, da bi to počeli njim. Krivi so seveda starši, ki očitno tako vedenje otrokom preivzgojijo,” je besna dečkova mama.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Pepe007 15:39 30.avgust 2018.

    Tudi, če bi fant bil pozneje res gej, to ne bi bilo nič strašnega in bi v današnji družbi lahko shajal. Starši morajo otroka tudi podučiti, da vseh osebnih skrivnosti ne gre zaupati kar vsakomur. Pri vsaki stvari so tam ...prikaži več "zunaj" ljudje, ki bi nam radi škodovali in bodo zaupno informacijo izkoristili proti nam. Ni res, da je pravi recept odprtost do vsakega, da je treba dati vse ven. Okoli sebe mora človek imeti svoj obrambni zid in zid zaupnih ljudi.

  • Vesna Dolšak 15:29 30.avgust 2018.

    Pri devetih letih otrok še ne ve ali je gej ali ne. Toliko. Fantku se je pač zdelo, da so mu všeč fantje bolj kot punce, ker takim mladim dečkom punce pač še niso pri srcu, zato bi se morali ...prikaži več starši z njim pogovorit v zvezi s tem, da potolažit ...

  • Amber_Bedford 15:21 30.avgust 2018.

    Google je plačal vsako uro dela na spletu od 150 do 250 evrov. Prejel sem prvi mesec 23795 € in 34957 € zadnjem mesecu plačo od Googla in sem redni študent in delam od 3 do 4 ure na dan ...prikaži več v mojem času rezervnih delov z lahkoto od doma. Vsakdo se lahko zdaj pridružijo tej službi in začnete zaslužiti na spletu, kot sem jaz, samo sledite navodilom na tem spletnemm mestu ..... ....... ➤➤➤ ➤➤➤➤➤ www.Internet43.Com