Svet
44 ogledov

Tragedija na Hrvaškem

Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Hrvaško pretresa tragedija, v kateri je včeraj popoldne življenje izgubil 10-letni deček.

V Babini Gredi na Hrvaškem je včeraj popoldne prišlo do krvave nesreče, v kateri je 11-letni deček, učenec četrtega razreda, ustrelil leto dni mlajšega fantka, ki je na mestu streljanja umrl. Starejši deček se je igral z očetovo pištolo.

Do streljanja je prišlo med otroško igro; trije otroci so se igrali na podstrešju stanovanjske hiše, kjer je prišlo do streljanja. Ustreljeni deček je umrl na dvorišču, medtem ko so čakali prihod prve pomoči.

Otroci sami doma
Po besedah sosedov, ki jih objavlja portal Index.hr, je oče dečka, ki je sprožil pištolo, nekdanji borec hrvaške domovinske vojne, ki se je "boril na vseh hrvaških bojiščih". Da bi po vojni prehranil svojo družino, se je zaposlil kot gradbeni delavec; v času nesreče je bil na delu na otoku Rabu.

Zdoma je bila zaradi dela tudi mama otroka, ki se je igral s pištolo; saj mama dela v Italiji, za otroka pa skrbi njegova 19-letna sestra. Te v času tragedije ni bilo doma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.