Svet
3866 ogledov

Tragedija na Hrvaškem: Eksplozija na počivališču, umrl je devetletnik

Eksplozija na Hrvaškem Pixsell
Včeraj okoli 18. ure je na območju Obrovca hudo počilo. Devetletni otrok je umrl, dve ženski sta bili z reševalnim vozilom prepeljani na nadaljnjo zdravniško pomoč v OB Zadar, prav tako en moški. Vsi so češki državljani.

Kot so potrdili na policiji, je eksplodirala naprava v njihovem avtomobilu. Počilo je, ko se je družina zaradi okvare avtomobila ustavila na počivališču.

"Po do sedaj opravljeni kriminalistični preiskavi obstaja sum, da je do poka prišlo zaradi aktiviranja za zdaj neznane eksplozivne naprave, ki se je predhodno nahajala v osebnem avtomobilu čeških registrskih tablic v lasti češkega državljana, ki je ustavil zaradi okvare na počivališču ob županijski cesti ŽC-6025, na območju Bilišan," so povedali policisti.

Na kraju dogodka je zaradi eksplozije umrl devetletni otrok, dve ženski, stari 49 in 34 let, in en moški, star 39 let, vsi državljani Češke, pa so bili prepeljani v oskrbo v Splošno bolnišnico Zadar. Obe ženski so zadržali na nadaljnjem zdravljenju, moškega pa so odpustili v domačo oskrbo.

Policisti nadaljujejo z ogledom in kriminalistično preiskavo.

Kako natančno je prišlo do tragedije, še ni znano, kot tudi ne, kaj je "eksplozivna naprava" počela v avtomobilu s Čehi in za katero napravo je sploh šlo. Po prvih informacijah naj bi šlo za mino, ki je ostala iz vojne, a se je kasneje izkazalo, da to ne drži.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 17:49 20.junij 2024.

    Rusi, rusi kdo bi drugi....