Svet
4125 ogledov

Kričanje, upokojeni mehanik Zvonko v gatah in nogavicah, našli so tri trupla

umor Velika Gorica Vilim Cvok/24sata
S Hrvaške poročajo o družinski tragediji. Moški je najprej ubil ženo in mamo, nato pa sodil še sebi.

Okoli 10. ure je prišlo do streljanja v Veliki Gorici. Policija je potrdila, da je moški s strelnim orožjem umoril ženo, mamo in si sodil sam.

Za zdaj je znano, da je storilec Zvonko D., upokojeni mehanik. "Bil je družaben. Šokirani smo," so za 24 sata povedali ljudje, ki ga poznajo. Dodali so, da ni bil problematičen. "Poznam ga vse življenje. Miren človek," ga je opisal eden od sosedov. 

Ženo naj bi ustrelil v trgovini, nato pa pobegnil s kraja dogodka in se zaprl v hišo. Na domu je nato policija našla trupli storilca in njegove mame. 

Sosedje pravijo, da so slišali, da se nekaj dogaja. "Slišala sem žensko, kako teče. To je moja soseda. Slišala sem jo kričati. Šla sem ven, misleč, da se je nekaj zgodilo. Stekla sem in ji zavpila, kaj se je zgodilo. Stekla je v cvetličarno in vpila, da jo bo ubil. Obrnila sem se in videla njenega moža, kako hodi v nogavicah in spodnjicah. Mislila sem, da ima palico. Šla sem domov poklicati reševalce in policijo. Slišala sem strele in spet poklicala reševalce," je povedala ena od sosedov. Zaklenili so se v hišo, saj jih je bilo strah iti ven. 

Po neuradnih podatkih Hine naj policija do zdaj ne bi obravnavala družine. 

Ogled kraja dogodka še poteka. Policija bo podrobnosti sporočila po zaključku. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 2
  • Ender3 16:04 29.december 2023.

    Pri kockastih je femicid stalnica v črni kroniki..Orožja imajo kolikor hočeš tudi tistega, ki jim ga je JJ prodal. Pri nas pa preganjajo tiste, ki imajo zgolj imitacije na delovni mizi pozivajo pa na legalizacijo pravega orožja. Samo obramba ni ...prikaži več nikoli pod vprašajem. Kakor za koga !

  • Kmodri_ 15:35 29.december 2023.

    Prihranil jim je stroške! Nerazumljivo...