Svet
81674 ogledov

Tragedija, najmanj deset mrtvih, 45 poškodovanih

Prometna nesreča avtobusa
1/3
24sata
V nesreči avtobusa na Hrvaškem je umrlo najmanj deset oseb, 45 je poškodovanih.

Prva informacija policije je govorila o treh mrtvih, sledile so neuradne informacije o osmih žrtvah, zdaj je policija potrdila, da jih je deset. 

"Še vedno je veliko življenjsko ogroženih potnikov," je dejal Damir Brezić iz brodsko-posavske policijske uprave. "Po trenutno dostopnih in formacijah je umrlo deset oseb, več deset jih je bilo odpeljanih v bolnišnico v Slavonskem Brodu," je sporočila policija.

"Mrtvi ležijo na tleh. Prizor je grozljiv," je za spletni portal hrvaške komercialne televizije Nova TV povedal reporter sbonline.net.

Do nesreče je prišlo nekaj pred pol sedmo zjutraj, avtobus kosovskih registrskih oznak, ki je vozil na redni liniji med Frankfurtom in Prištino je zapeljal s ceste. Prva informacija je bila, da ima avtobus makedonske registrske oznake.

Voznika naj bi po prehodu meje na Obrežju pol ure počivala, nato pa naj bi se zamenjala. Med žrtvami naj bi bil tudi drugi voznik, ki v času nesreče ni vozil.

Ravnatelj bolnišnice v Slavonskem Brodu Josip Samardžić je dejal, da so po nesreči v bolnišnico sprejeli 45 oseb, osem med njimi je hudo poškodovanih. Ob 11.30 bodo v bolnišnici dali izjavo za medije.

"Z veliko žalostjo sem sprejel novico o nesreči avtobusa, v kateri je življenje izgubilo deset ljudi. Moje misli so z družinami žrtev in s kosovskim narodom, izrekam jim iskreno sožalje," je na tviterju zapisal hrvaški premier Andrej Plenković.

Na kraj nesreče prihaja tudi minister za zdravje Vili Beroš, ki naj bi okrog poldneva dal izjavo pred bolnišnico.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Bobby_Armstrong 09:44 27.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • sandi77 16:35 25.julij 2021.

    Kaj ste vsi komentatorji fuknjeni, ljudje so umrli vi pa kurčevo politiko vmes mešate

  • Ender3 12:38 25.julij 2021.

    Žalostno in zelo tragično 🙏🙏