Svet
2159 ogledov

Tragedija v družini Kennedy, pogrešan tudi osemletni pravnuk

Meaghan Kennedy Facebook/Meaghan Kennedy Townsend
40-letna vnukinja in njen sin se nista vrnila z jezera.

Tragedijam v eni najbolj znanih ameriških družin ni videti konca. Maeve Kennedy Townsend McKean in njen osemletni sin Gideon Joseph Kennedy McKean sta se v četrtek s kanujem oddaljila od obale zaliva Chesapeake v ameriški zvezni državi Maryland. Šla naj bi iskati izgubljeno žogo, poroča Daily Mail. A se je za njima v zalivu (spodaj na fotografiji) izgubila sled.  

Zaliv | Avtor: Profimedia Profimedia

Obalna straža je sprožila obsežno reševalno akcijo. V petek so sporočili, da upanja na srečen zaključek ni več. Zdaj upajo, da bodo lahko našli vsaj trupli. Že v četrtek zvečer so našli prevrnjen kanu, ki bi bil lahko od pogrešane matere in sina. 

Na Facebooku se je pozno sinoči javil mož in oče David McKean. "Sedaj je jasno, da sta Maeve in Gideon odšla," je zapisal v pretresljivem zapisu.

Starosti je v rodbini Kennedy težko dosegljiv cilj 

Maeve je bila vnukinja Roberta Kennedyja, državnega tožilca in kasneje vplivnega senatorja ter brata ameriškega predsednika Johna F. Kennedya. Tako kot JFK leta 1963 je bil tudi Robert Kennedy umorjen, in sicer leta 1968 med demokratsko kampanjo za predsedniške volitve. 

V rodbini Kennedyjevih so tragične in nasilne smrti nekaj povsem običajnega, zato je celo pokojni senator Ted Kennedy, najmlajši izmed bratov, nekoč dejal, da očitno obstaja "Kennedyjevo prekletstvo," potem ko je sam za las ostal živ v strmoglavljenju letala. Ted Kennedy, ki je bil senator kar 47 let, je sicer umrl za posledicami raka leta 2009, star 77 let.

Robertov sin David je leta 1984 umrl zaradi predoziranja, njegov brat Michael pa zaradi nesreče med smučanjem. John jr., vplivni sin JFK, je leta 1999 skupaj z ženo umrl v letalski nesreči. Nečak in nečakinja Kara ter Christopher sta tudi umrla veliko prezgodaj zaradi zdravstvenih težav.

Lani pa je zaradi predoziranja umrla še ena Robertova vnukinja. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.