Svet
30 ogledov

Tragedija: Val odnesel dve deklici

Valovi ob Atlantski obali Profimedias
Na jugu Francije v Marseillu je morski val odnesel deklici. Štiriletnica je pri tem umrla, njeno osemletno sestro še vedno pogrešajo. Val je v razburkano morje potegnil tudi njunega očeta.

Oblasti v Marseillu so potrdile, da je val družino zajel v soboto okrog 18. ure. Štiriletno deklico so rešili iz vode in jo odpeljali v bližnjo bolnišnico, utrpela je srčni zastoj. V noči na nedeljo je umrla, je povedal neimenovani vir. Njeno osemletno sestro še vedno iščejo, iskalno akcijo so nadaljevali danes.

"Takoj po nesreči smo izvedli številne ukrepe za iskanje pogrešane osebe," so potrdile lokalne oblasti in dodale, da deklico iščejo z reševalnim plovilom in helikopterjem, na delu so mornariški gasilci.

V soboto ponoči je bila temperatura morja 12 stopinj Celzija, valovi pa so bili visoki do 2,5 metra.
V soboto zjutraj so v 11 departmajih v regiji Bouches-du-Rhone razglasili oranžni alarm zaradi močnega vetra. Toda kmalu so ga preklicali, saj so se vremenske razmere izboljšale, poroča AFP.

Februarja je na obali Marseilla utonil 33-letni moški, ki ga je med ribolovom odnesel val.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Žurnalček 18:59 06.marec 2017.

    2m valovi so tam bonaca !

  • McClain 20:54 05.marec 2017.

    poznam tale neurja na tej obali. Pred mnogimi leti s skrajnimi močmi pomagal na obalo očetu, istočasno je nekoga posrkalo v morje in se je utopil.