Svet
23356 ogledov

Tragedija: zrušil se je most, en mrtev, osem poškodovanih

Zrušitev mosta v Patrasu Profimedia
Po obsežnih požarih je Grčijo danes pretresla še novica o zrušitvi mosta v Patrasu.

Potem ko v Grčiji divjajo številni požari – najhuje je na priljubljenem otoku Rodos –, državo pretresa nova tragedija. V pristaniškem mestu Patras se je namreč zrušil del most tamkajšnje obvoznice (vpadnice v mesto). Most naj bi se zrušil ravno v času, ko sta na njem delo opravljala dva delavca, obenem pa je bilo pod mostom še nekaj ljudi, domnevno prebivalcev bližnje romske skupnosti, ki da so iskali zavetje pred hudo vročino, poročajo lokalni mediji. 

Kot poroča Reuters, je ena oseba ob zrušitvi mosta umrla, osem pa je ranjenih. Patras je sicer tretje največje grško mesto mesto, v nesreči pa so pomagali gasilci, ki so izpod ruševin pomagali rešiti poškodovane osebe. Kot je dejal eden od poveljnikov gasilske brigade, ki je pomagala na kraju nesreče, so most v preteklem tednu zaprli zaradi vzdrževalnih del. Kaj točno se je zgodilo oz. zakaj je prišlo do zrušitve, še ni pojasnjeno. Grški mediji sicer poročajo, da je v preteklosti most že imel težave s konstrukcijo, tako da so ga postopoma obnavljali. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.