Svet
9691 ogledov

Tragično: 16-letnik utonil v reki

Profimedia
Torek je bil žalosten dan za kopalce na hrvaških plažah. Tri osebe so utonile.

Na plaži v Kaštel Štifiliću je umrl moški, 16-letnik se je utopil v Ozlju, 78- letnika moške iz Metkovića pa so na plaži v Blacah potegnili iz morja.

Prva tragedija se je zgodila včeraj okoli 11. ure, ko so na pasji plaži na Dračiću v Kaštel Štafiliću našli nepremikajočega se moškega. Pomagali so mu tudi plavalci, ki so ga neuspešno oživljali, piše portal Dnevnik.hr.

Kopalci na plaži Blace v Dubrovniško-neretvansko županiji pa so včeraj okoli 14. ure izvlekli žrtev iz vode in poklicali nujno medicinsko pomoč ter policijo. Po prvih podatkih policije ni znakov, da je pri dogodku prišlo do nasilja ali kaznivega dejanja. Telo preminulega so prepeljali na oddelek za patologijo OB Dubrovnik, kjer bodo opravili obdukcijo, po kateri bo znan natančen vzrok smrti.

V reki Kolpa je okoli 17. ure utonil 16-letni moški. Kot so povedale priče, so mladeniča oživljali pol ure, a tudi brez uspeha.

Kot še poroča hrvaški portal, so nesreče na rekah žal pogoste. 30-letnega moškega, ki je po padcu iz kanuja izginil v reki Dravi, iščejo že dneve, 18-letnik pa se je utopil v Istri nedaleč od priljubljene poti "Sedem slapov" pri Buzetu. Zaradi utopitve letno na Hrvaškem premini okoli 90 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • lada 12:23 23.junij 2021.

    hudo zaskrbljeni, preveć preskrbljeni tatovi, ubijauci & moriuci !