Svet
645 ogledov

Tragično: Zapeljal v predbožično parado

epa
5 oseb je izgubilo življenje, več jih je poškodovanih.

Voznik športnega terenskega vozila je v nedeljo okoli 16.40 po lokalnem času z veliko hitrostjo prebil policijsko zaporo in zapeljal naravnost v udeležence tradicionalne parade v mestu Waukesha v ameriški zvezni državi Wisconsin. Povozil in ranil je več kot 40 ljudi, umrlo je 5 oseb.

Policija je storilca po napadu ujela, vendar pa še ni sporočila njegove identitete. Ko je vozilo zapeljalo skozi policijsko zaporo, je za njim stekel najmanj en policist streljal, da ga ustavi. Zaenkrat še ni jasno, ali je voznika zadel oziroma kako so ga aretirali.

Napad so posnele mestne kamere in gledalci parade s svojimi telefoni. Avtomobil je zapeljal naravnost v skupino deklic, ki so sodelovale v paradi in v godbo na pihala.

Šef gasilcev Waukeshe, predmestja Milwaukeeja, je povedal, da so gasilci odpeljali v bolnišnice enajst odraslih oseb in 12 otrok, poškodovane pa naj bi s kraja dogodka vozili tudi drugi reševalci. Otroška bolnišnica je s parade sprejela 15 poškodovanih.

Več podrobnosti bodo lokalne oblasti predstavile, ko bo zaključen prvi del preiskave. "Kar se je zgodilo v Waukeshi, je nagnusno. Prepričan sem, da bo odgovorne doletela roka pravice," se je na dogodek odzval pravosodni minister Wisconsina Josh Kaul. Guverner Tony Evers pa je sporočil, da skupaj z ženo Kathy molita za Waukesho in vse otroke, družine ter člane skupnosti, ki jih je prizadelo to nesmiselno dejanje.

Predbožično parado v Waukeshi prirejajo že 59 let vsako nedeljo pred zahvalnim dnevom, ki bo ta četrtek.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.