Svet
11 ogledov

Trajekt trčil v terminal

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Zjutraj je v terminal na Staten Islandu v mestu New York trčil trajekt, več deset oseb je ranjenih. Podobna nesreča se je zgodila pred sedmimi leti.

V trčenju trajekta Andrew J. Berberi, ki je bil na redni poti od Manhattna proti Staten Islandu, je najmanj 37 oseb je utrpelo lažje poškodbe. 17 potnikov so morali odpeljati v bolnico. Na krovu je bilo med 200 in 300 potnikov.

Tik pred pristankom je trajekt po navedbah prič pospešil, namesto da bi zaviral. 30-letni potnik Jason Watler je povedal, da se je trajekt bližal terminalu hitreje kot ponavadi. "Opotekal sem se, tekel sem na konec trajekta. Ljudje so kričali in jokali," je povedal.

Vzrok nesreče še ugotavljajo, uvodni izsledki pa kažejo na okvaro motorja.

(Foto: Reuters)

Trajekt, ki povezuje otoka Manhattan in Staten Island, zastonj prevaža potnike, njegove usluge pa izkoristijo tudi turisti. S trajekta se namreč lepo vidi Kip svobode.

Kapitan se je onesvestil
Oktobra leta 2003 je isti trajekt, ki so ga kasneje popravili, trčil v isti terminal St. George na Staten Islandu. Takrat so bile posledice precej hujše, saj je trajekt trčil v ljudi, ki so na terminalu čakali na vkrcanje. Umrlo je 11 ljudi, 71 je bilo poškodovanih, med žrtvami pa so bili tudi potniki na ladji.

Preiskava je takrat pokazala, da je pomočnik kapitana Richard Smith zaradi izčrpanosti in zdravil tik pred pristankom padel v nezavest. Po nesreči je skušal večkrat narediti samomor, leta 2006 pa je bil obsojen na 18 mesecev zapora. Mesto New York je doslej izplačalo prek 50 milijonov dolarjev odškodnin družinam žrtev nesreče in preživelim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.