Svet
1431 ogledov

Trčila avtobus in vlak: en mrtev, več poškodovanih

Nesreča se je zgodila na nezavarovanem železniškem prehodu.

V avstrijskem Gradcu sta danes trčila avtobus in vlak, pri čemer je umrla 34-letna voznica avtobusa, še deset potnikov pa je bilo poškodovanih, od tega sedem huje, sta sporočili policija in avstrijski Rdeči križ. Od 70 potnikov na vlaku ni bil poškodovan nihče.

Nesreča se je zgodila okoli 8. ure na nezavarovanem železniškem prehodu na ulici Grottenhofstrasse v Gradcu. Regionalni vlak, ki je peljal iz kraja Köthen proti glavni železniški postaji v Gradcu, je trčil v mestni avtobus, ki je bil pri tem močno poškodovan. Posledice nesreče še vedno odstranjujejo, zaprta pa je tudi železniška proga.

34-letna voznica avtobusa iz Gradca je umrla na kraju nesreče, v bolnišnice pa so prepeljali še deset potnikov avtobusa. Od tega jih je bilo sedem poškodovanih huje. Koliko jih je bilo v času nesreče na avtobusu, ni znano.

Vzrok nesreče še preiskujejo, so pa iz družbe GKB, ki upravlja s tem delom železniške proge, sporočili, da je svetlobna signalizacija na prehodu delovala. Prehod sicer ni zavarovan z zapornicami. Pristojno tožilstvo je odredilo obdukcijo trupla voznice in toksikološko preiskavo.

Graški župan Siegfried Nagl in avstrijski minister za promet Norbert Hofer sta izrazila sožalje družini umrle voznice.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Janez_53 08:31 19.september 2018.

    Ne vem, kako hudiča je možno, da VLAK BOČNO TRČI V AVTOBUS???