Svet
5 ogledov

Trčila gondola in trajekt, turist umrl

Benetke Žurnal24 main
V Benetkah je danes umrl nemški turist, potem ko je trajekt trčil z gondolo, na katero so se tik pred tem vkrcali turist in njegova družina.

Nezgoda je sicer sprožila razpravo o pregostem prometu v Canalu Grande v Benetkah.

Nesreča, v kateri je umrl 50-letni moški, se je pripetila blizu znamenitega mosta Rialto. Triletna hči umrlega turista je v nesreči utrpela hude poškodbe glave in obraza, njena mati in druga dva otroka, ki so popadali v vodo, pa so na zdravniškem opazovanju.

Kapitan trajekta, ki je bil na poti do Trga svetega Marka, naj bi izgubil nadzor nad plovilom, medtem ko se je poskušal izogniti drugim ladjam in čolnom v prometnem Canalu Grande.

Težava v prometu

"Že večkrat so opozarjali na to situacijo. Preveč je prometa, vendar nas nihče ne posluša," je za italijansko tiskovno agencijo Ansa povedal Aldo Reato, predsednik sindikata gondoljerjev.

"Kar se je zgodilo, me žalosti. Reguliranje prometa je problematika, ki se je bomo morali ponovno lotiti," je dejal župan Benetk Giorgio Orsoni.

Medtem pa je beneško tožilstvo že sprožilo preiskavo zaradi suma nenaklepnega uboja.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 17:16 17.avgust 2013.

    Trajekt- plovilo za prevoz vozil in potnikov. Vsa ostala plovila , ki so namenjena izključno prevozu potnikov so sandolini , čolni , barke , ladje , Po Grande kanalu v Benetkah , v življenju ni plul noben trajekt ...prikaži več , razen barkas naloženih z gradbeno mehanizacijo , za popravilo hiš.Po G.kanalu vozi vodni tramvaj , vsaj 61, 65, 72, in 81 leta je , ko sem bil tam.