Svet
2 ogledov

Trdil, da je nepokreten, takoj po sodbi pa shodil

Po sodbi shodil Youtube
Nek Američan se je pred sodnikom izgovoril, da je priklenjen na posteljo, da bo tak do konca življenja in da zato ni mogel zagrešiti očitanega prekrška. Ko mu je sodnik zato znižal varščino, je moški vstal iz stola in zapustil sodišče.

Carl Funk, 58, je obtožen motenja zasebne posesti. Da ga je sodnik lahko zaslišal prek videopovezave, sta morala moškemu na stol pomagati dve sodni slugi.

"Sem gibalno oviran," je povedal sodniku. "Priklenjen sem na posteljo in tam bom do konca življenja," je dodal. Sodnik mu je na to odvrnil, da je obtožen motenja posesti in da v času, ko se je to zgodilo, očitno ni bil v postelji.

"Tja sta me zvlekla dva neznana moška," je trdil Funk. Sodnik mu je potem dosodil nizko varščino 100 ameriških dolarjev (80 evrov), ki mu jo je na prošnjo obtoženega, češ da nima denarja, znižal še na pol in mu dal možnost, da jo odplača v šestih mesecih.

Obtoženi je po izreku vstal iz stola in zapustil dvorano. Na drugi strani videokonference se je zaslišal smeh, sodnik, ki je prizor zamudil, pa je za obrazložitev zaprosil sodnega slugo. Ko mu je potrdil, kaj se je zgodilo, je sodnik v šali dvignil roke in v šali povedal, da je bil Funk očitno ozdravljen.

"To lahko storite šele potem, ko se ugasne kamera," je v šali še komentiral sodnik.

Komentarjev 2
  • KOJAK 16:37 15.julij 2012.

    Ne vem v čem je fora tega članka. Če bi novinar sam gledal posnetek, bi videl da je omenjeni gospod SAM PRIŠEL na stol in mu nista pomagali sodni slugi.

  • bojovi 11:58 15.julij 2012.

    Lol.