Svet
165 ogledov

Trenutek, ko je trajekt na Kanarskih otokih treščil v obalo

Trajekt na Kanarskih otokih
1/3
Youtube
Reševalci se trudijo zajeziti velik oljni madež ob počitniškem letovišču na Kanarskih otokih, ki je nastal zaradi trka trajekta ob pomol. Dogodek je posnela tudi kamera.

Na otoku Gran Canaria je v petek prišlo do nenavadne nesreče, ko je trajekt s 140 potniki na krovu zaradi okvare motorja treščil v protivalno zaščito pomola na vhodu v pristanišču Las Palmasa in jo s premcem prebil. V video posnetku je videti celo, kako se lomijo kosi betona.

Trajekt je priplul iz bližnjega otoka Tenerifi, a med plovbo doživel okvaro motorja in zato ni mogel normalno manevrirati. Pri trku se je poškodovalo 13 ljudi, nobeden huje. Je pa ladja poškodovala podvodni cevovod za gorivo pri pomolu, iz katerega je začela uhajati nafta. Zaradi tega je na površini več kilometrov nastal oljni madež, ki ga skušajo sedaj oblasti s tega od turistov življenjsko odvisnega otočja zajeziti in očistiti. 

V soboto so uspeli zbrati okoli 60.000 litrov goriva, ki se je razlilo v morje. Danes pa obalna straža na treh čolnih skuša velik naftni madež razbiti, tako da bi nafta izhlapela do ponedeljka.

Plaže okoli Las Palmasa in Teldea so danes preventivno zaprte.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.