Svet
19 ogledov

Trenutek, ko so Clintonovi popustila kolena

Hillary Clinton EPA
Hillary Clinton je zajela slabost, zaradi česar so jo morali odpeljati s proslave ob spominu na dogodke 11. septembra 2001. Trenutek slabosti so ujeli na kamere.

Zdravstveno stanje predsedniške kandidatke Hillary Clinton postaja čedalje pomembnejša tema predvolilna kampanje v ZDA. Clintonova se je v nedeljo v New Yorku udeležila slovesnosti ob obletnici terorističnega napada v ZDA. Med slovesnostjo ji je postalo slabo, zaradi česar so jo morali odpeljati v hčerkino stanovanje, od kjer se je nato vrnila na dom v Chappaqui. 

 

Javnost je zahtevala odgovore. Osebna zdravnica kandidatke Lisa Bardack je povedala, da so Clintonovi v petek postavili diagnozo pljučnica. Predpisali so ji antibiotike in počitek. V nedeljo sta k slabemu počutju Clintonove veliko pripomogla vročina in dehidracija. Potovanje v Kalifornijo, napovedano za danes, je odpovedala. 

Bardackova je že prejšnji mesec javnost obvestila, da je Clintonova "odličnega zdravja in sposobna opravljati predsedniške dolžnosti". Zapisali so še, da so ji pred štirimi leti odstranili krvni strdek v možganih in da jemlje hormone za ščitnico. 

Donald Trump se je v preteklosti že večkrat obregnil ob zdravstveno stanje Clintonove, medtem ko sam javnosti o svojem zdravstvenem stanju ni obvestil. Njegov zdravnik je podal le izjavo, da bi bil Trump "najbolj zdrav posameznik, ki bi bil kdajkoli izvoljen za predsednika"

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 9
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:29 13.september 2016.

    Men to zveni k lutkovna predstava. Al boš to lutko izvolu al drugo..sj je isto. Mali človek bo trpel. Vsi se ukvarjajo samo o državi z gospodarskega vidika; z človeškega pa površno in boge malo. Ko kdo s človeškega vidika ...prikaži več ponudi drobtinico so ljudje čist zagnan in navdušen..... ampak to je še vedno samo drobtinica ki bo v praksi implementirana tako da ne bo bistveno spremenila situacije.Korporacije služijo; država pa hira v dolgovih.

  • jakec1575 08:14 13.september 2016.

    kolk jih ni? zeljnih oblasti.

  • maresem 19:53 12.september 2016.

    V glavi pa najbolj bolan.