Svet
3 ogledov

Trenutek, ko so Clintonovi popustila kolena

Hillary Clinton EPA
Hillary Clinton je zajela slabost, zaradi česar so jo morali odpeljati s proslave ob spominu na dogodke 11. septembra 2001. Trenutek slabosti so ujeli na kamere.

Zdravstveno stanje predsedniške kandidatke Hillary Clinton postaja čedalje pomembnejša tema predvolilna kampanje v ZDA. Clintonova se je v nedeljo v New Yorku udeležila slovesnosti ob obletnici terorističnega napada v ZDA. Med slovesnostjo ji je postalo slabo, zaradi česar so jo morali odpeljati v hčerkino stanovanje, od kjer se je nato vrnila na dom v Chappaqui.

Javnost je zahtevala odgovore. Osebna zdravnica kandidatke Lisa Bardack je povedala, da so Clintonovi v petek postavili diagnozo pljučnica. Predpisali so ji antibiotike in počitek. V nedeljo sta k slabemu počutju Clintonove veliko pripomogla vročina in dehidracija. Potovanje v Kalifornijo, napovedano za danes, je odpovedala.

Bardackova je že prejšnji mesec javnost obvestila, da je Clintonova "odličnega zdravja in sposobna opravljati predsedniške dolžnosti" . Zapisali so še, da so ji pred štirimi leti odstranili krvni strdek v možganih in da jemlje hormone za ščitnico.

Donald Trump se je v preteklosti že večkrat obregnil ob zdravstveno stanje Clintonove, medtem ko sam javnosti o svojem zdravstvenem stanju ni obvestil. Njegov zdravnik je podal le izjavo, da bi bil Trump "najbolj zdrav posameznik, ki bi bil kdajkoli izvoljen za predsednika" .

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:29 13.september 2016.

    Men to zveni k lutkovna predstava. Al boš to lutko izvolu al drugo..sj je isto. Mali človek bo trpel. Vsi se ukvarjajo samo o državi z gospodarskega vidika; z človeškega pa površno in boge malo. Ko kdo s človeškega vidika ...prikaži več ponudi drobtinico so ljudje čist zagnan in navdušen..... ampak to je še vedno samo drobtinica ki bo v praksi implementirana tako da ne bo bistveno spremenila situacije.Korporacije služijo; država pa hira v dolgovih.

  • jakec1575 08:14 13.september 2016.

    kolk jih ni? zeljnih oblasti.

  • maresem 19:53 12.september 2016.

    V glavi pa najbolj bolan.