Svet
204 ogledov

Trgovec z ljudmi je moral klečati poleg trupel otrok

Turški trgovec z ljudmi Youtube
Turški trgovec z ljudmi, ki je upravljal s čolnom, na katerem je iz Turčije vozil migrante proti Grčiji, je odgovoren za tri otroška življenja, Grška policija ga je aretirala in privedla pred sodišče.

Čoln, s katerim je upravljal trgovec z ljudmi, je doživel brodolom, reševalci so večino ljudi na njem uspeli rešiti, kljub temu pa so trije otroci umrli. Šlo je za 4-letno deklico in dva 2-letna dečka.

Ko so reševalci preživele rešili na grško obalo, je 21-letnega Turka tamkajšnja policija priprla. Še preden so ga odpeljali pred sodišče, so ga, kar so zabeležile kamere Sky News, prisilili, da je pokleknil poleg trupel treh umrlih otrok. “Poglej,” mu je rekel eden izmed policistov, in pokazal na pokrita trupelca.

Ko so zaradi identifikacije pripeljali očeta enega izmed umrlih otrok, je 21-letni trgovec z ljudmi začel jokati. Na čolnu, s katerim je upravljal, je bilo dvanajst moških, pet žensk in šest otrok. Ko so reševalci prispeli do potapljajočega se čolna, je bilo za tri otroke že prepozno.

21-letni Turek je zanikal, da bi za prevoz dobil denar, vztrajal je pri svojih izpovedbi, da so ga drugi v Turčiji prisilili v to dejanje ter da nikoli prej ni upravljal s čolnom. Svojo nadalnjo usodo čaka v grškem priporu, grozi mu sodba zaradi uboja in zaradi trgovine z ljudmi. 

Pretresljivi posnetki ekipe Sky News so na voljo na tej povezavi. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.