Svet
11 ogledov

Tri bombe, 30 mrtvih

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
V Bagdadu so danes odjeknile tri eksplozije. Tarča samomorilskih napadov so bila veleposlaništva arabskih in evropskih držav ter Irana.

Tri silovite eksplozije so odjeknile skoraj hkrati. Prvi eksploziji avtomobila bombe sta odjeknili sredi dneva v premožnejši zahodni četrti Mansur, ena pred vhodom v egiptovsko veleposlaništvo, ki je deloma uničeno, druga pa blizu veleposlaništev Nemčije, Španije in Sirije. Nekaj minut za tem je eksplozija odjeknila pred iranskim veleposlaništvom v središču mesta.

Napadi so zahtevali najmanj 30 življenj, ranjenih pa je bilo 224 ljudi. V napadih člani diplomatskih misij niso bili ubiti.

Nemčija je potrdila, da je bil v napadu ubit iraški varnostnik veleposlaništva, trije pa so bili ranjeni. Veleposlaništvo je poškodovano, poškodbe pa je utrpelo tudi špansko veleposlaništvo. Ubit je bil tudi iraški varnostnik v iranskem veleposlaništvu, kjer se je samomorilski napadalec s tovornjakom razstrelil pred vhodom.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Varnostne sile so preprečile eksplozijo četrtega avtomobila bombe v četrti Masbah v središču mesta, katere tarča je bil sedež varnostnih sil, ki varujejo veleposlaništva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.