Svet
53 ogledov

Trije 12-letniki zažgali brezdomca

Aretacija Darka Šarića Reuters
Trije 12-letniki zažgali brezdomca, ki je zaradi hudih opeklin umrl.

Trije 12-letniki so v Novem Sadu v sredo zjutraj zažgali brezdomca, ki je nekaj ur kasneje zaradi opeklin umrl, je danes po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug potrdila policija. Ta bo tožilstvu podala ovadbo, ki pa jo bodo verjetno zavrnili, ker gre za otroke, ti pa do 14 leta starosti v Srbiji niso kazensko odgovorni.

Po poročanju srbskih medijev so dečki zažgali karton pod žimnico, na kateri je spal 52-letni brezdomec. Ogenj je zajel njegova oblačila, zaradi zelo hudih opeklin pa so ga nato prepeljali v urgentni center vojvodinskega kliničnega centra, kjer je čez nekaj ur preminil.

Policija je storilce hitro našla in v navzočnosti staršev ter uslužbencev centra za socialno delo z njimi opravila razgovor. Policija bo na tožilstvu vložila ovadbo, a jo bodo verjetno takoj zavrnili, saj gre za posameznike, ki zaradi svoje mladosti kazensko ne morejo odgovarjati.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Božidar Dinič 20:03 15.december 2016.

    pri nas ni kaj boljše

  • jozicamurn 19:30 15.december 2016.

    Eden je brez staršev v domu in pa po videnem je baje rom, ostalim pa se je to na kratek trenutek zdelo zabavno a ga vsi niso hoteli ubiti pravijo vendar je iz malomarne "zabave" ratalo to kar je. Domišljija ...prikaži več otrok ne pozna meja in nekateri gredo v negativno skrajnost žal. Sožalje družini umrlega in zopet nova lekcija za vse, da se malo bolj posvetijo svojim najmlajšim.

  • Janez_53 11:49 15.december 2016.

    Torej v Srbiji starši ne odgovarjajo za dejanja svojih mladoletnih otrok?