Svet
8 ogledov

Trije mrtvi med prazničnim nakupovanjem

Streljanje v nakupovalnem središču Reuters
Policisti so več ur praznili nakupovalno središče, čeprav je bil napadalec že med pokojnimi.

Ameriški mediji so poročali, da je v torek popoldne v nakupovalnem centru Portlanda v zvezni državi Oregon prišlo do streljanja, pri čemer so umrle najmanj tri osebe, med njimi tudi strelec. Center je bil poln ljudi, ki so opravljali praznične nakupe, in po prvih strelih je zavladala velika panika.

Identificirali strelca

Zdaj je jasno, da je dejanje storil 22-letni Jacob Tyler Roberts, ki je pohod končal s samomorom. Policija je prepričana, da je deloval sam, saj ni našla nobene povezave med njim in žrtvami. Motiv za storjeno dejanje ostaja neznan.

Priče pravijo, da so videle strelca, oblečenega v maskirno obleko z neprebojnim jopičem in z belo masko na obrazu, ki je streljal in se pri tem drl, da je strelec. Oborožen je bil s polavtomatsko puško, s katero je ubil dve osebi, eno pa ranil.

Ustreljena moški in ženska sta bila stara 45 in 54 let. Poleg njiju je v streljanju ranil še eno žensko.

Strelec v beg pognal na stotine ljudi

Po poročanju ameriških medijev se je hitro premikal po trgovini do drugega nadstropja, kjer je bil oddelek s hrano ter tam začel streljati. Po strelskem obračunu se je umaknil na hodnik, ki je vodil nadstropje nižje in se najverjetneje ustrelil.

Kako natančno je končal strelec, uvodoma ni bilo jasno, vendar je najverjetneje storil samomor. Prav tako ni znan motiv dejanja, ki je pognalo v beg na stotine ljudi.

Trgovski center je kmalu po prvih strelih zavzela policija in pripadniki posebnih enot so več ur počasi praznili trgovine. Za vsak primer, čeprav je bil strelec že med pokojnimi. Prvi streli so odjeknili ob pol štirih popoldne po krajevnem času, trgovski center pa se je praznil še več ur pozneje.

Komentarjev 2
  • YaKo 22:57 12.december 2012.

    tole je pa na nivoju google translate-a

  • maneken 08:25 12.december 2012.

    "Policisti so strelca "nevtralizirali" in trgovine, v katerih je bilo na stotine ljudi, popolnoma izpraznili."Kaj ko bi pisun prebral za seboj, preden da na net?