Svet
41 ogledov

Trije najstniki žrtve napadov morskega psa

Razno 27.02.13, beli morski pes, shark, foto: shutterstock Shutterstock
Ob obali Severne Karoline so morski psi včeraj napadli 13-letno deklico in 16-letnega dečka. Oba sta že operirana, njuno stanje naj bi bilo stabilno. Do napada je slabih 50 kilometrov stran prišlo že v četrtek.

13-letna punčka je po napadu morskega psa izgubila del leve roke, za to, da bi obdržala levo nogo, se zdravniki še borijo. Brez roke je ostal tudi 16-letni deček. Morski psi so pri obalah Severne Karoline prvič napadli včeraj popoldne ob 16.12, drugič ob 17.39.

Obalo so po drugem napadu oblasti zaprle za kopanje, obalna straža išče napadalnega morskega psa ali več njih. Do včerajšnjih dveh napadov je prišlo 48 kilometrov stran od mesta, kjer je v četrtek ravno tako napadel morski pes; napadel je 13-letno deklico, ki pa je imela večjo srečo. Ima poškodovano stopalo, vendar njene poškodbe niso bile tako kritične, da bi ostala brez okončine.

Kako to, da so vsi trije najstniki preživeli napad morskega napadalca, ni jasno nikomur. Deklico, ki je bila žrtev napada včeraj, je rešil moški, ki je slišal njene krike. Oblasti sicer trdijo, da so napadi the morskih živali na njihovih obalah silno redki. Preiskava je še v teku. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.