Svet
10 ogledov

Trije napadalci begunci, drugi ekonomski migranti

Policija v središču Kölna EPA
Nemško tožilstvo je predstavilo podrobnosti silvestrskih spolnih napadov in nadlegovanj v Kölnu.

Po napadih na silvestrsko noč so policisti v Kölnu pridržali 58 moških, zoper katere vodijo postopke zaradi več kot tisoč prijavljenih primerov kraj, posilstev in napadov na ženske. Od vseh prijetih so le trije begunci; dva Sirca in en Iračan, ki so nedavno prispeli v Nemčijo.

Večina prijetih je ekonomskih migrantov, prihajajo iz Alžirije, Tunizije in Maroka, trije prijeti napadalci so Nemci, je potrdil tožilec Ulrich Bremer. Povedal je še, da se od 1054 prijav, ki jih obravnava policija, 600 nanaša na kraje in ne na spolne delikte.

Novomeimenovali vodja policije v tem mestu Jurgen Mathies je medtem povedal še, da je bila tehnika, s katero več moških obkroži žensko, jo tako loči od njene ostale morebitne družbe, nato pa jo eden znotraj kroga nadleguje, prvič opažena v Nemčiji ravno na novoletno noč. Hkrati je zatrdil, da policija ne razpolaga z nikakršnimi dokazi, da bi bili ti množični napadi vnaprej načrtovani preko spletnih omrežij, poroča Independent. 

Komentarjev 2
  • ojla 11:13 16.februar 2016.

    To je rušitev vsega sistema in pravic, ki jih posredujejo evropejci s temi ekonomskimi migranti.Če si v strahu za življenje si hvaležen , da si zaščiten in imaš drugačno obnašanje , kod tile preverzneži...

  • dimnikar 09:58 16.februar 2016.

    Jao, ravno v tem je poanta še vseskozi, da so prišleki v tej reki ljudi vse prej kot begunci. S tem člankom ste podprli vse tiste, ki nasprotujejo politiki odprtih mej, verjetno pa ste mislili da počnete obratno.