Svet
19 ogledov

Triletnik popil metadon in umrl

rešilec Shutterstock
V hrvaškem mestu Dubrava se je zgodila družinska tragedija. Triletni deček je v hiši našel in popil metadon, ki je pripadal njegovemu očetu. Kljub trudu zdravnikov so morali starši sprejeti težko odločitev: dečka so morali izklopiti z aparatov, njegove organe pa so darovali drugim otrokom.

Deček je 10. julija popil večjo količino metadona, ki je bil zmešan z drugo pijačo. Isti večer je začel bruhati in starši so pred jutrom poklicali prvo pomoč. Oče triletnika se je namreč zdravil od odvisnosti z drogo, zaradi česar je imel doma shranjene večje količine metadona.

Že takoj, ko so dečka sprejeli v bolnišnico, so zdravniki ugotovili, da zanj ni več pomoči. Ker je bil že klinično mrtev, so ga priklopili na aparate, ki so omogočali delovanje vitalnih organov.

Zdravniki so medtem odlašali z izklopom aparatov, saj so predvidevali, da ga bosta mati in oče, ki sta zaradi ogrožanja življenja otroka v priporu, hotela še enkrat videti, poroča index.hr.

Predstojnik pediatrične klinike zagrebške osrednje bolnišnice Ivan Malčič je povedal, da sta starša dečka prišla še enkrat pogledat, nato pa sta privolila v izključitev aparatov ter donacijo njegovih organov drugim otrokom.

Ob tem je še dodal, da sta bila zelo pretresena nad nesrečo ter da je dobil občutek, da sta bila zelo ljubeča starša. Kljub tragediji pa sta s tem, kot je dejal Malčič, ko sta dovolila darovanje dečkovih organov, za medicino storila zelo veliko.

Komentarjev 3
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 15:55 21.julij 2012.

    zapusti sploh internet,ker te dajejo slabi živci

  • dostvasmam 00:02 21.julij 2012.

    a lahko prosm že nehate enrkat objavlati čist preveč novis s hrvaške?! HALO? tukaj je slovenija! kaj vam ni jasno?? zapustil sem 24ur.com, zapustil sem rtvslo.si zato ker so postali totalno rumeni in zanič. prišel sem sem. blo je sve ...prikaži več super, zdej pa je iz dneva v dan slabše. halo?! prosim nehajte ker bomo vsi šli če ne bo tega konec že enkrat.

  • Žurnalček 22:39 20.julij 2012.

    A zdaj še prepisovati ne znate več. Dubrava ni nikakršno mesto in to je za novinarja , ki je končal fakulteto STRAMOTA , SRAMOTA pa je tudi za ŽURNAL , ki zaposljuje ali pa samo dovoljuje , da kracajo po ...prikaži več tej strani takšni novinarji. Aja Dubrava je del Zagreba, kot je Šiška Ljubljane , pa zato v SLO ni in ne bo slovenskega mesta Šiška.