Svet
9 ogledov

Trinajstletnica rodila dvojčici

Novorojencem v zagrebški porodnišnici sta se pridružili hčerki 13-letne matere. Žurnal24 main
Komaj 13-letna Romkinja iz Zagreba je v ponedeljek postala mati dveh zdravih punčk, ki sta na svet privekali v zagrebški bolnišnici Merkur.

Kot poročajo hrvaški mediji, gre za najmlajšo mamico na Hrvaškem doslej. Trinajstletnica je rodila v 38. tednu nosečnosti, punčki pa sta prišli na svet brez zapletov. Mati v naselju Žitnjak že dve leti živi s 16-letnikom, ki je oče dvojčic.

"Kako ne bi bili srečni. To sta moji prvi vnukinji. Živi sta in zdravi, zdrava je snaha in moja sreča je brezmejna," so bile po poročanju portala Jutarnji.hr prve besede Agona Hrustića. Doma so takoj po porodu priredili veliko slavje, kot ob poroki mladega para.


"Romi imamo radi veliko otrok, ti so velik blagoslov. Moja prababica jih je imela 22, moja mati pa osem. Jaz sem oče štirih, upam, da bo tudi sin nadaljeval tradicijo. Povabili smo tudi starše snahe, ki so navdušeni, vendar zaradi finančnih težav niso prišli iz Bosne,"
je v eni sapi povedal Hrustić. Slavi tudi pradedek Smajo, ki se je pripeljal iz Živinica v BiH.


Manj navdušeni so bili zdravniki, saj so o dogodku obvestili socialne delavce in policijo. Spolni odnos z otrokom je namreč po hrvaški zakonodaji kaznivo dejanje. V hrvaških bolnišnicah so pred tem zabeležili le en primer 13-letne mamice, dekle, ki je rodilo v ponedeljek, pa je mlajše.

Mlademu očetu tako grozi od tri do dvanajst let zapora, vendar Hrustićevi niso zaskrbljeni. "Pri nas Romih je to običajno. Mladi se poročimo in mladi imamo otroke, ne vem, zakaj bi bil moj sin zaradi tega kaznovan," meni Hrustić.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.