Svet
5167 ogledov

Trst: Novo glede včerajšnjega morilskega pohoda

Trst streljanje
1/4
Epa
Po petkovem morilskem pohodu v Trstu, ko je 29-letni dominikanski državljan ubil dva policista, štiri pa ranil, je tržaška kvestura zgodaj davi sporočila, da je napadalca, potem ko je ukradel skuter, policistom prijavil njegov brat. Ta jim je tudi dejal, da ima brat psihične težave, danes poroča Primorski dnevnik. V Trstu je danes dan žalovanja.

Storilca je pozno sinoči v katinarski bolnišnici zaslišal tožilec, vendar na vprašanja ni odgovarjal. Odvzeli so mu prostost in zahtevali pripor, o katerem bo odločal preiskovalni sodnik.

Iz poročila tržaške kvesture izhaja, da je zaradi jutranje kraje v Ulici Carducci, kjer je s skuterja pahnil žensko in ga ukradel, storilca prijavil njegov 32-letni brat. Ta je poklical policijo in pojasnil, da je skuter ukradel brat, ki da ima psihične težave, čeprav ni v oskrbi tržaškega centra za duševno zdravje.

Kot na svoji spletni strani dodaja tržaški dnevnik, zadnji podatek demantira petkove navedbe, po katerih naj bi tudi napadalčevega brata pripeljali na policijsko postajo zaradi tatvine skuterja.

Kot izhaja iz poročila kvesture, so policisti obiskali brata in z njima prispeli na kvesturo, kjer je 29-letnik presenetil 34-letnega policista, ki ga je pospremil na stranišče. Iztrgal mu je pištolo in ga ustrelil v prsi ter trebuh.

Ko se mu je po robu postavil 31-letni policist, je tudi njega pokosil s pištolo. Zatem je drugi žrtvi odvzel orožje in nadaljeval pohod - najprej proti stopnicam, ki vodijo v gornja nadstropja, nato pa proti izhodu, kjer je ranil še tretjega policista.

Pred poslopjem je poskusil vdreti v tam parkirano policijsko vozilo, nato pa ustrelil v vozilo kriminalistov. Slednji so ga s pištolo ranili v dimlje in ranjen je obležal na pločniku.

Neoboroženi napadalčev brat se je med dramatičnim dogajanjem v strahu skril in zabarikadiral v nek urad, nato pa pobegnil v kletne prostore kvesture, kjer so ga prijeli. S streljanjem nima opravka, je po navedbah Primorskega dnevnika dodala policija. Sprva so poročila navajala, da je napadalčev brat skušal pobegniti, a so ga ujeli.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
 • Avatar Annasterra
  Annasterra 01:38 06.oktober 2019.

  Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

 • maresem 19:41 05.oktober 2019.

  Samo, da je muslić in že ima psihične težave. Goloazen muslička ima vsa psihične težave od prvega do zadnjega in tak gnoj nima pri nas kaj iskat.

 • slovenski95 19:31 05.oktober 2019.

  Zakaj so tudi pri nas, ko se preliva kri, praviloma udeleženi slovenski "državljani" in migranti?