Svet
23 ogledov

Trump častni meščan mesta 900 km stran od nas

Donald Trump EPA
Albansko mesto Kamza severno od prestolnice Tirana je novoizvoljenemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu podelilo naziv častnega meščana. "Trump je revolucionarni model za nov demokratični red ... velik voditelj za sodobne čase," je po poročanju albanskih medijev pojasnil župan mesta Xhemal Mziu.

Trump je strokovnjak za gospodarstvo, zunanjepolitični pogajalec, oster govorec in voditelj sodobnega časa, so oblasti mesta s 100.000 prebivalci utemeljile svojo odločitev.

Mesto se je soglasno odločilo za podelitev častnega naziva Trumpu, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kamza je mesto na obrobju Tirane, ki v zadnjem času hitro raste in zato po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v njem vladajo nekoliko kaotične razmere. Vanj se priseljujejo predvsem revni prebivalci z goratih območij. Župan je v zadnjih letih več ulic v mestu poimenoval po svetovnih prestolnicah, kot so New York, Pariz in Tokio.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Zmago 20:23 24.november 2016.

    No v Srbiji imajo pa Putinovo.http://www.blic.rs/vesti/srbija/verovali-ili-ne-vladimir-putin-je-u-srbiji-dobio-svoje-selo-a-uskoro-ce-i-rakiju/kef3gksA hrćki imaju selo, verovali il ne..............Kučan ;-))))

  • an.star 19:09 24.november 2016.

    Trampove zmage se veselijo le; Rusi, Srbi in Slovenci...Tako, da čip-čaprje, malo skrbi srbsko veselje...

  • jozicamurn 18:47 24.november 2016.

    Albanci ritolizneži zopet lobirajo za Kosovo, sedaj bodo imeli poleg hillary in clintonovih še kip Trump-a tam a TOKRAT jim ne bo uspelo s svojo propagando velike albanije in na njihovo žalost so se časi spremenili. Čas je da jih ...prikaži več dobijo malo po riti.