Svet
588 ogledov

Trump: Moj prijatelj Kim ima to priložnost

Donald Trump v Vietnamu Epa
Drugi vrh ameriškega predsednika in severnokorejskega voditelja.

V vietnamskem Hanoju se bo danes začel dolgo pričakovani drugi vrh ameriškega predsednika Donalda Trumpa in severnokorejskega voditelja Kim Jong-una. Po napovedih bosta voditelja nadaljevala pogovore o denuklearizaciji Korejskega polotoka, možno pa je tudi, da bosta uradno razglasila konec korejske vojne.

Glede na napovedi Bele hiše se bosta voditelja zvečer po krajevnem času sešla na srečanju na štiri oči, nato pa še na delovni večerji. Več srečanj je predvidenih še jutri.

Ameriški predsednik upa, da bo mladega severnokorejskega diktatorja prepričal, da se odreče svojemu jedrskemu programu, je poročala STA. Tuji mediji še navajajo, da je Trump Severni Koreji predvidel "fantastično" prihodnost, če se njegov prijatelj Kim Jong-un opredeli za denuklearizacijo.

"Kmalu bomo to izvedeli. Zelo zanimivo bo," je sklenil Trump.

Kim sicer vztraja, da se bo Severna Koreja razorožila samo, če se bo denukleariziral celoten Korejski polotok. Južna Koreja nima jedrskega orožja in tudi ZDA ga menda nimajo več tam, a se režim v Pjongjangu dobro zaveda, da lahko ZDA razmeroma preprosto izvedejo jedrski napad na Severno Korejo.

Donald Trump in Kim Jong-un Video Svet Kim v Vietnamu: Neverjeten prizor s postaje nagovor Donald Trump Slovenija Trump v Vietnam, doma mu bodo sesuli sanje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.