Svet
25 ogledov

Trump naročil preiskavo o Obami

Trump Obama EPA
Ameriški predsednik Donald Trump je od kongresa zahteval, naj preišče, ali je administracija njegovega predhodnika Baracka Obame zlorabila položaj pred lanskimi predsedniškimi volitvami, je danes sporočila Bela hiša. Obama je obtožbe zavrnil, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Grem stavit, da bi lahko dober odvetnik naredil velik primer iz dejstva, da je predsednik Obama oktobra, tik pred volitvami, prisluškoval mojim telefonom!" je na Twitterju v soboto zapisal Trump.

"Kako nizko se je predsednik Obama spustil, da je prisluškoval mojim telefonom med zelo svetim volilnim procesom. To je Nixon/Watergate. Grd (ali pokvarjen) fant!" je dodal.

Ameriški predsednik ni predložil nobenih dokazov, je pa danes že pozval kongres, naj sproži preiskavo domnevnega prisluškovanja, je v izjavi za javnost povedal njegov tiskovni predstavnik Sean Spicer.

"Predsednik Donald J. Trump zahteva, kot del preiskave ruskih aktivnosti, da kongresni obveščevalni odbor uporabi svoje zmožnosti in odloči, ali so bile zlorabljene preiskovalne pristojnosti leta 2016," je dejal Spicer in dodal, da Trump in Bela hiša zadeve ne bosta več komentirala.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • wolf.ata 18:23 05.marec 2017.

    gremo g.D.Trump,prečistite vso to levo nesnago po Zda,potem bo treba pa še v Eu prepihat .....

  • BenX 18:12 05.marec 2017.

    upam da mu rata! obamo, killary, sorosa ter ostale (premnoge) kriminalce je potrebno poslat v gvantanamo. mogoče se bo pa potem obama res zavzemal za njegovo zaprtje, kot je na veliko obljubljal!