Svet
1 ogledov

Trump ne gre v boj

Žurnal24 main
64-letni republikanec Donald Trump, ki je še pred časom veljal za enega največjih tekmecev Baracka Obame, se je odločil, da ne bo kandidiral za predsednika ZDA.

Donald Trump ne bo kandidiral za predsednika ZDA in tako Melanija Trump ne bo postala prva slovenska dama ZDA, poroča Reuters.

V izjavi za javnost je izrazil prepričanje, da bi zanesljivo osvojil tako republikansko nominacijo kot tudi Belo hišo, če bi se odločil za kandidaturo. Vendar pa je s srcem še vedno bolj pri poslu kot pri politiki, zato bo še naprej poslovnež. Trump se je sicer kar nekaj mesecev igral z ameriško javnostjo glede morebitnega vstopa v vrste republikancev, ki si bodo prizadevali za osvojitev Bele hiše na volitvah prihodnjega novembra.

Milijarder Trump je v zadnjih dveh mesecih že večkrat ponovil, da razmišlja o stolčku v Ovalni pisarni. "Spoštovanja države preprosto ni," je dejal v intervjuju z Georgeem Stephanopoulosom. "Svojo odločitev pa bom sporočil do konca junija prihodnje leto," je še dodal.

Po anketi, ki jo je opravila televizija CNN, je imel slavni poslovnež Trump skupaj z nekdanjim guvernerjem Arkansasa Mikom Huckabeejem celo največ podpore pri republikanskih volivcih.

Zato se je že kar nekaj časa govorilo, da obstaja možnost, da bo Trump kandidiral na prihodnjih predsedniških volitvah v ZDA.

Bitka za kandidaturo podla

Njegova bitka se je začela podlo. Med drugim je od Obame zahteval, naj dokaže, da je v resnici Američan.

Upal je, da si bo lahko s takimi potezami pridobil naklonjenost skrajnih desničarjev, ki bi mu pomagala do nominacije za republikanskega predsedniškega kandidata prihodnje leto.

Obama je tako svoj rojstni list pokazal javnosti in dokazal, da se je rodil na Havajih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.