Svet
2261 ogledov

Trump obtožen posilstva, brani se s: "Ta ženska sploh ni moj tip"

Donald Trump Epa
Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je v sredo odvetnikom pisateljice in novinarke E. Jean Carroll, ki ga toži zaradi obrekovanja, podal izjavo pod prisego. Carrollova ga toži zaradi obrekovanja, ker je na položaju predsednika zanikal, da jo je posilil, in jo ozmerjal z lažnivko. Kmalu ga bo tožila še zaradi posilstva na državnem sodišču New Yorka.

Dokler je bil na položaju predsednika, tožba ni mogla naprej, sedaj pa ni več predsednik in zvezni sodnik Lewis Kaplan je pretekli teden odločil, da je zavlačevanja dovolj in da mora Trump podati izjavo pod prisego.

Kaj točno je Trump na svojem posestvu Mar a Lago povedal odvetnikom tožnice, zaenkrat ni znano, so pa pravni analitiki ugibali, da se bo verjetno skliceval na peti amandma k ustavi, ki ščiti pred samoobtožbo. Na ta amandma se ponavadi sklicujejo kriminalci, kar je Trump pred leti sam izjavil.

Trump je sicer pred dnevi obtožbe Carrollove znova označil za laži, kar mu utegne škoditi. Doslej so ga namreč njegovi odvetniki branili s tem, da je obtožbe javno zanikal, ko je bil na položaju predsednika in kot tak zaščiten pred civilnimi tožbami. Po uradni dolžnosti ga je moralo zagovarjati celo pravosodno ministrstvo.

V objavi na svojem družbenem mediju je Trump pred dnevi zapisal, da gre za prevaro in laž. "Čeprav tega ne bi smel povedati, bom. Ta ženska sploh ni moj tip," je o 78-letni Carrollovi zapisal Trump in ponovil, da celo sama nima pojma, na kateri dan, teden, mesec, leto in celo desetletje naj bi se ta tako imenovani dogodek zgodil.

Trump že ujet na laži

Carrollova sicer trdi, da jo je Trump posilil v garderobi trgovine Bergdorf & Goodman na 5. aveniji na Manhattnu čez cesto od Trumpovega stolpa. To naj bi se zgodilo v 90. letih prejšnjega stoletja, tožnica se ne spomni natančnega datuma, je pa obdržala obleko, na kateri naj bi bili sledovi Trumpove DNK. Sodišče vzorca DNK od njega še ni zahtevalo.

Doslej se je izkazalo, da je lagal o tem, da tožnice nikoli še sploh ni srečal, saj ima Carrollova njuno skupno fotografijo z ene od zabav. Sojenje se bo začelo predvidoma 6. februarja na zveznem sodišču v New Yorku.

Še pred tem bo Carrollova vložila tožbo proti Trumpu zaradi posilstva, kar ji omogoča spremenjeni newyorški zakon, ki je za spolne zločine odpravil zastaralni rok.

Komentarjev 3
  • Kmodri 20:29 20.oktober 2022.

    Posiljevalci se oklepajo oblasti za vsako ceno!

  • jozicamurn 12:36 20.oktober 2022.

    Trump je vedno bil boljši kandidat kot pa bolani senilni transpolniki demokrati, ki trenutno vladajo državi zaradi kraje glasov Trumpu.

  • h4ck3r 08:57 20.oktober 2022.

    Vse skupaj bi še bilo verjetno, če se ne bi spet pojavilo v času ko demokratom kaže slabo in potrebujejo pomoč, da obdržijo večino v senatu...in kaj je boljše, kot pa čakati na pravi trenutek in privleči na plano takšne ...prikaži več stvari. Trump ni predsednik, že leto in pol in ravno pred volitvami v senat je sedaj dovolj čakanja? Pač zanimiva "naključna" časovnica.