Svet
19915 ogledov

Trump odkorakal s tiskovke zaradi neprijetnega vprašanja

Donald Trump Epa
Ko mu je novinarka zastavila neprijetno vprašanje, je ameriški predsednik brez besed odšel.

Ameriški predsednik Donald Trump je naglo zapustil novinarsko konferenco, ko ga je novinarka spomnila na njegovo lažno izjavo glede zdravstvene oskrbe za veterane, ki jo je ponovil že več kot 50-krat. 

Trump je včeraj ponovno izjavil, da je bil on tisti, ki je odobril zdravstveni program za veterane. "To so skušali pokreniti že deseetletja in desetleetja in desetletja. Niti en predsednik tega ni uspel urediti, razen mene," je poudaril Trump. Resnica je, da je program Veterans Choice pokrenil nekdanji predsednik Barack Obama leta 2014, piše CNN. 

Trump je podpisal zakon VA Mission iz leta 2018, v katerem so razširjeni kriteriji programa. Namesto da bi sledil pravemu razvoju dogodkov, je Trump zopet poudaril, da je on edini zaslužen za program Veterans Choice, češ da ga drugi predsedniki zadnjih 50 let niso uspeli pokreniti. 

"Podali ste lažno izjavo" 

"Zakaj stalno trdite, da ste vi odobrili program Veterans Choice?" ga je vprašala dopisnica CBS Newsa Paula Reid. Trump je skušal ingorirati njeno vprašanje in odgovoriti na vprašanje drugega novinarja, a Reidova je vztrajala. 

"Rekli ste, da ste odobrili Veterans Choice. Odobren je bil leta 2014 ... Podali ste lažno izjavo," je nadaljevala novinarka. Trump se je zatm ustavil in odgovoril: "V redu. Hvala lepa vsem." Zatem je odšel s tiskovne konference. 

Trumpa do tega trenutka noben novinar ni na ta način spraševal o njegovih izjavah, povezanih s programom Veterans Choice. 

Donald Trump ZDA Svet Šok. S tem predlogom prekosil samega sebe. Donald Trump Covid-19 Svet Trump: Fantastična je! Zdravnica: Cepivo delamo iz DNK vesoljcev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • kapibara1 13:25 10.avgust 2020.

    Donalde, še tajno ji pošlji za vrat.. Pa ponovno kot predsednik...

  • Avatar Pattiosta
    Pattiosta 00:23 10.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

  • kontrahan 20:26 09.avgust 2020.

    Pinkopalinko tebe za PV Slovenije namesto komunista jj, si še bolj upaljen kot komunist tovariš jj.