Svet
1237 ogledov

Trump potrdil, da je to res

Donald Trump Epa
Donald Trump je na zboru v Iowi povedal, da se nagiba k vnovični kandidaturi za predsednika ZDA.

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je zbranim v Iowi dejal, naj "se pripravijo". "Da bi naša država spet bila uspešna, varna in slavna - zelo, zelo, zelo verjetno bom to ponovil. V redu? Zelo, zelo, zelo verjetno," je dejal o morebitni kandidaturi na volitvah 2024 in dodal, da več za zdaj ne bo povedal.

Trump je ob tem ponovno trdil, da je na volitvah leta 2020 Biden zmagal s pomočjo volilne prevare. "Dvakrat sem kandidiral. Dvakrat sem zmagal in se drugič odrezal veliko bolje kot prvič, dobil sem milijone več glasov kot v 2016. Dobil sem več glasov kot katerikoli  predsednik, ki je kandidiral za drugi mandat, v zgodovini države do zdaj."

Kot navaja BBC, je Trump dobil 72 milijonov glasov, kar je največje število glasov, ki jih je kdaj osvojil predsednik, ko je dobil drugi mandat. Kljub temu pa je dobil manj glasov kot njegov izzivalec Joe Biden (81 milijonov glasov).

Po nekaterih napovedih naj bi svojo odločitev sporočil še pred zahvalnim dnevom, ki bo 24. novembra. Axios se sklicuje na več virov, ki trdijo, da naj bi se to zgodilo še prej, natančenje 14. novembra. 

Trump se v teh dneh udeležuje več shodov, na katerih govori v podporo republikancem pred prihajajočimi vmesnimi volitvami, na katerih se odloča o tem, katera stran bo imela večjo moč v kongresu, pa tudi o tem, kateri stranki bodo pripadla guvernerska mesta v zveznih državah. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 18:01 06.november 2022.

    Biden je nastavljen predsednik,kateri butnglavc bi pa bolanega,pozabljivega in prestarega volil,Trump je pa trmast pa poln denarja,to bo še zanimivo.

  • sandi76 08:54 05.november 2022.

    Trump sploh ne ve, kaj govori. Na zadnjih seansah (patetičnih nastopih) je izjavil tole: " Im thinking to do it again !" To se pravi, da namerava ponovno izgubiti na volitvah ! 😁😂